Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Starts jaunajiem olimpiešiem

Nedēļas nogalē golfa laukumā "Avoti" pie Valmieras no piektdienas līdz svētdienai notiks Latvijas Jaunatnes Olimpiādes sacensības golfā. Startam ir pieteikušies jaunie golferi ne tikai no Rīgas un tai netālajām pašvaldībām, bet arī no Gulbenes novada.

Sacensības paredzētas trīs dienu garumā sitienu spēles formātā, ik dienu izspēlējot 18 bedrītes. Dalībnieku vidū ir 14 zēni un astoņas meitenes, kam cīņā par godalgotajām vietām jārēķinās ar nopietnu konkurenci. Potenciālo dalībnieku loku ietekmēja olimpiādes reglaments, kas ļauj pieteikties sacensībām tikai 1999. līdz 2001.gadā dzimušiem spēlētājiem, turklāt ne vairāk kā trijiem no vienas pašvaldības.

“Avotu“ golfa laukuma izveidošana Burtnieku novadā pie Valmieras sākās pirms deviņiem gadiem. Laukums ticis paplašināts un no sākotnēji iecerētā treniņlaukuma ir pārtapis par Latvijas Jaunatnes Olimpiādes mēroga sacensībām atbilstoša līmeņa bāzi. Lai uzņemtu Latvijas Jaunatnes Olimpiādes dalībniekus, golfa un tenisa klubs „Avoti” veica laukuma sagatavošanas darbus, ko finansiāli atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Olimpiāde kopumā pulcēs vairāk nekā 3000 sportistu no 86 pašvaldībām, jauniešiem sacenšoties par 236 medaļu komplektiem 26 sporta veidos. Golfs Latvijas Jaunatnes Olimpiādē ir kļuvis par jau ierastu sporta veidu, kas vairo arī iespējas jaunajiem golferiem mēroties spēkiem nopietnās sacensībās savu vienaudžu konkurencē.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kas notiek reizi divos gados, sniedzot iespēju labākajiem jaunajiem sportistiem sacensties pašvaldību komandās olimpiskajos sporta veidos.

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē