Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Eihmanis un Švanka

Roberts Eihmanis svētdien "Ozo" laukumā veiksmīgi aizstāvēja Latvijas amatieru čempiona laurus, savukārt Anna Diāna Švanka titulu izcīnīja pirmoreiz, turklāt sasniedzot karjerā labāko rezultātu. Līderiem trešā kārta nebija turnīrā visveiksmīgākā, tomēr iepriekš iekrātais pārsvars ļāva noturēt konkurentus aiz sevis.

Eihmanis trīs dienu summā nospēlēja ar +10 virs PAR (74-73-79) un par trim sitieniem apsteidza Kārli Broderu (84-72-73), bet trešais finišēja Nikolajs Keņins ar +19 virs PAR (80-79-76). Par Latvijas amatieru čempionu Eihmanis kļuva trešo reizi pēdējos četros gados.

Dāmu konkurencē Švankai gan neizdevās noturēties mīnusos, taču arī trīs dienu summā panāktais +2 virs PAR (72-68-78) ir uzvarētājas karjerā labākais rezultāts trīs dienu sacensībās. Gluži tāpat kā otrajā kārtā panāktais -4 zem PAR ir viņas labākais rezultāts atsevišķā raundā. Otrās vietas ieguvēja Linda Dobele sasniedza labāko rezultātu pēdējā raundā, taču summā no čempiones atpalika 12 sitienus (75-81-74). Uz trešo pozīciju čempionāta pēdējā dienā pakāpās Laila Forstmane ar +24 virs PAR (82-79-79).

Sacensību noslēgumā visi laureāti slavēja teicami sagatavoto laukumu un it īpaši grīnus. Čempione atzina, ka uz ātrajiem grīniem bumbiņa bija grūti valdāma, taču uzsvēra, ka tie bija īsti augsta līmeņa sacensību apstākļi. Tas gan nebija šķērslis, lai uzvarētāja krietni uzlabotu savu personisko trīs raundu sacensību rekordu, kas līdz šim bija +7 virs PAR, turklāt sasniegts tikai vienreiz.

Uzvara Latvijas čempionātā Švankai kļuva par gluži kā vēl vienu izlaidumu, jo 19 gadus vecā golfere pēc nepilniem diviem mēnešiem dosies uz ASV, kur Ziemeļkarolīnā pievienosies Campbel universitātes golfa komandai. Līdz ar to Švanka aizvadīja Latvijā šosezon pēdējās lielās sacensības, un par gūto uzvaru čempione ļoti priecājās. Var piebilst, ka Švanka pirmos soļus golfā pirms 11 gadiem spēra tieši "Ozo" laukumā, kur faktiski arī izauga par augsta līmeņa spēlētāju. Tādējādi vēlreiz pierādījās teorija, ka golfā augstu rezultātu sasniegšanai vidēji vajadzīgi 10 gadi. Čempiones sasniegtais +2 virs PAR noteikti atbilst augstam līmenim, jo turnīra rekordiste Māra Puisīte divreiz ir uzvarējusi ar +1 virs PAR.

Savukārt Eihmanis par Latvijas amatieru čempionu kļuva trešo reizi un otro gadu pēc kārtas. Ar rezultātu pēdējā kārtā uzvarētājs gan nebija apmierināts, jo dienu sāka ar deviņu sitienu pārsvaru pār Broderu, bet brīdī, kad pie 18. grīna skanēja titula ieguvējam veltīti aplausi, rezultāta starpība bija būtiski sarukusi. Eihmanis nav atteicies no augstiem sportiskiem mērķiem un patur prātā, ka arī 2020.gada olimpisko spēļu programmā būs golfs. Taču šogad viņam sacensību kalendārā paredzēti starti daudzviet Eiropā, tostarp jau nākamajā nedēļas nogalē Nītvaljas kausa izcīņā Igaunijā.

Turnīra dalībnieki atzinīgi novērtēja sacensību organizatorisko līmeni. Par nozīmīgu jaunievedumu parūpējās Latvijas Sieviešu golfa klubs, kas visās turnīra dienās uzņēmās brīvprātīgo pienākumus, ko veica pēc labākās sirdsapziņas un, cerams, veicinās brīvprātīgo izpalīgu institūcijas turpmāku uzplaukumu. Tāpat cerīga izskatās arī situācija tiesāšanas jomā, jo pirmoreiz pašmāju amatieru čempionātā bija R&A licencēts soģis Kārlis Eniņš, pēc kura apgūtajām zinībām tika izvietotas arī bedrīšu starta vietas un karoga pozīcijas uz grīniem.

Spēlētāju un līdzjutēju sabiedrotais bija saulainais un siltais laiks, tiesa, brīžiem brāzmainais vējš vienu otru reizi pajauca golferu rēķinus un pieplusoja vēl kādu lieku sitienu. Čempionātu golfa sezona ir tikko sākusies, bet jau pavisam drīz sekos turpinājums. Vēl līdz jūlija vidum kļūs zināmi labākie midamatieri, dažas dienas vēlāk sāksies cīņa junioru čempionātā, bet pēc pusotra mēneša risināsies senioru čempionāts, kur ar katru nākamo gadu intriga un spēlētāju interese aug ģeometriskā progresijā.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē