Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Divkārši uzvarētāji un ieguvēji

"Viesturu" laukumā devīto reizi sarīkotajā Līgo kausa izcīņā svētdien daudzas lietas notika dubultā, laikam jau pie viena atgādinot, ka vēl jo nozīmīgāki ir panākumi, kas iepriecina ne tikai to ieguvējus. Otro reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas labdarības formāta sacensībās uzvarēja Jan Gustafsson, taču vēl jo svarīgāk, ka pasākuma dalībnieki palīdzēja uzreiz diviem bērniem, kam visvairāk vajadzīga labāka veselība.

Turnīra dalībniekiem pasākums sākās agrāk, jo bija jāizspēlē deviņas bedrītes sitienu spēles formātā, taču ar iespēju par finansiālu kompensāciju padarīt nebijušus neizdevušos sitienus. Turklāt balvas pēc dažādiem papildu nosacījumiem varēja nopelnīt katrā bedrītē.

Nopietni turnīram bija gatavojušās golfa dāmas, jo kas gan tas būtu par Līgo kausu bez Līgo dziesmas. Enerģiskais un saskaņotais dāmu dziedājums izpelnījās publikas atzinību un noskaņojumu vasarīgajā dienā pirms starta uzlaboja arī citiem spēlētājiem.

Savu māksliniecisko artavu pievienoja arī topošie mūzikas profesionāļi - Jāzepa Mediņa mūzikas skolas audzēkņi pirms spēlētāju došanās laukumā atskaņoja Līgo kausa himnu.

Lai golferiem pašiem nesajuktu lielā bilance, katrā flaitā tika iecelts savs jaunais rēķinvedis, kura ziņā bija uzskaitīt spēlētāju iegādātos 'kļūdu labojumu' sitienus un citus komerciāli veicinātus atvieglinājumus.

Tā kā sacensību formāts paredzēja tikai deviņu bedrīšu izspēli, dalībnieki ar laukuma izspēli tika galā itin ātri, turklāt spēlēja labā noskaņojumā, kas tāpat kā īpašās reglamenta papildu iespējas palīdzēja sasniegt labāku rezultātu.

Ne visa pasākuma gaita bija spožas saules apspīdēta, tomēr gluži kā pa Jāņiem arī vis nelija. Golferu līgošanu aprasināja tikai dažas lietus lāses, kas ļāva izvēdināt lietussargus, bet paliekot sausām kājām.

Labākā noskaņojumā ir labi paēduši cilvēki, un par golferu labsajūtu pienācīgi bija parūpējies "Viesturu" restorāns. Tādēļ nav brīnums, ka tradicionālajā labdarības izsolē gandrīz par visām piedāvātajām lietām bija augšupejoša interese. Savs nopelns izsoles komerciālajos panākumos bija "Viesturu" īpašniekam Igoram Mališkovam, kurš darbojās kā allaž atraktīvi.

Izsolē ar dedzību piedalījās daudzi, bet viens no aktīvākajiem bija Viktors Burbo, kurš Līgo kausu turnīros gan spēlētāja, gan neformālās daļas dalībnieka lomā allaž ir izcēlies ar nesavtīgu attieksmi. Par dāsno atbalstu Burbo šoreiz saņēma īpašu Mališkova atzinības balvu.

Ne mazāk azartiski solīšanā iesaistījās Znaroku ģimene. Pareizāk sakot, Znaroku ģimenes dāmas, bet ģimenes galva tikmēr smaidot bija atbalstītāja lomā.

Pēc labu laiku ilgušās daudzveidīgās izsoles balvas saņēma labākie spēlētāji, un pirmās uz pjedestāla kāpa dāmas. Labāko rezultātu - 37 sitienus jeb +2 virs PAR - sasniedza Daiga Puisīte. Uzvarētāja atzina, ka darīja, ko spēja, lai būtu iespēja iegādāties papildu sitienus, jo tiem iztērētā nauda aizies cēlam mērķim. Laureātu trijniekā iekļuva arī Vineta Ruka un Vita Priedīte, kuras nospēlēja ar 43 sitieniem.

Absolūti labāko rezultātu sasniedza Gustafsson, kam deviņu bedrīšu spēlei pietika ar -3 zem PAR atbilstošiem 32 sitieniem. Zem PAR nospēlēja arī otrās vietas ieguvējs Māris Gulāns (-1), bet trešais ar PAR atbilstošu rezultātu bija Igors Šaļins.

Taču pasākuma patiesā jēga izpaudās dažus brīžus vēlāk, kad kļuva skaidrs, ka golfa turnīrā tika savākti vairāk nekā 9000 eiro. Summu uz pusēm sadalīs Luīze un Kristofers, kuru ģimenēm būs mazāk rūpju par savu atvašu veselības uzlabošanai nepieciešamo ārstniecības pasākumu finansiālo pusi. Vietējā pašvaldība piedāvāja "Viesturu" laukumam turnīrā atbalstīt uzreiz divu bērnus, un Līgo kausa rīkotāji nolēma nešķirot, kam palīdzība vairāk vajadzīga, jo to nudien būtu grūti izšķirt.

Līgo kausa izcīņa notiek jau deviņus gadus un, cerams, ka organizatori nākamgad būs gatavi apaļai jubilejai, lai gan izaicinājumu tik vērienīgu pasākumu sarīkošanā netrūkst.

Pēdējās izmaiņas , 14.06.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē