Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Savējiem mierīgs finišs

Pēdējā diena "Hansabanka Baltic Open" izcīņā Mikum Gavaram nebija tāda, kā viņam pašam gribētos, tomēr diez vai šoreiz ir vērts par to smagi sērot. Pirmo reizi tik nopietnā un arī daudzskaitlīgā turnīrā kādam no Latvijas spēlētājiem profesionāļu konkurencē ir izdevies tikt pāri cut. Tālākais jau ir darbs nākotnei.

Nospēlējot pēdējā kārtā ar +9, Gavars ieņēma 61.vietu. Visās trijās kārtās spēlēja 64 no 107 dalībniekiem.

Pēc divām pirmajām kārtām, kur galvenais tika izdarīts, nebija viegli noturēt to pašu līmeni uz pēdējo dienu, un sevi lika manīt arī nogurums, Golfs.lv stāstīja Gavars. Acīmredzot tādēļ puteris pēdējā kārtā reizēm pavisam iespītējās.

Ar Latvijas amatieru čempiona titulu un pienācīgā līmenī aizvadīto "Hansabanka Baltic Open" Gavaram nepietiek, un viņš sola pēc nedēļas amatieru konkurencē cīnīties par uzvaru arī "Hansabanka Latvian Open".

Uzvaru Skandināvijas "Telia" tūres un Ziemeļu līgas kalendārā iekļautajā "Hansabanka Baltic Open" izcīnīja Zviedrijas golferis Fredrick Mansson, trīs kārtu summā laukumu izejot ar 206 sitieniem, kas ir 10 sitieni zem PAR. Līderis pēdējā kārtā gan nospēlēja ar +1, un pēdējā bedrītē viņam bija jāpapūlas ieripināt metrīgs puts, lai varētu saukties par čempionu.

Uz lielāko prēmiju pēdējā kārtā pieteicās arī soms Tuomas Tuovinen, līdz bugijs 17.bedrītē viņam ļāva cerēt vairs tikai uz Mansson neveiksmi. Rezultāti turnīra tabulā bija blīvi. Otrās vietas ieguvējs nospēlēja ar 207 sitieniem, bet trešās vietas ieguvēja zviedra Niclas Gyllengahm rēķinā bija 208 sitieni

Gavara rezultātā saskaitīja 228 sitienus (+12 virs PAR), un augstāk pakāpties liedza pieticīgākais rezultāts pēdējā kārtā (81).

Par uzvaru Mansons nopelnīja 5100 eiro no 30 000 eiro lielā balvu fonda. No rīkotāju aicinātajiem amatieriem vislabāk nospēlēja Krievijas golferis Dmitrijs Vinogradovs, ar 218 sitieniem dalot 27.vietu.

"Hansabanka Baltic Open" notika otro sezonu, un LGF ģenerālsekretārs Armands Puče prognozēja, ka šādas sacensības risināsies arī nākamgad. Līdz nākamajām sīvajām cīņām tomēr nebūs tik ilgi jāgaida - jau nākamajā nedēļas nogalē risināsies "Hansabanka Latvian Open", kur uzvārdu maiņai rezultātu tabulas augšgalā pašmāju golferi sekos jau ar cita mēroga emocijām.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=D0531XX&tour=ST&sida=1

Pēdējās izmaiņas , 07.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē