Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"Open" arī amatieriem II

Profesionāļu mačos gūtie daudzie iespaidi golferiem būs labs emocionālais fons, lai nedēļas nogalē startētu "Hansabanka Latvian Open", kur cīnīsies tikai amatieri. Vienīgais ierobežojošais faktors pieteikumu pieņemšanai ir handikaps - pašmāju kungiem tas nedrīkst pārsniegt 20, bet dāmām - HCP 28. Viesiem no citām valstīm HCP nedrīkst būt lielāks par 10.

Tā kā vieta pamatturnīrā ir garantēta 144 kungiem un 24 dāmām, nolikumā paredzētais kvalifikācijas turnīrs varētu palikt arī tikai teorija. Pagaidām kopējais pieteikumu skaits otrajā simtā nav ticis pārāk tālu.

Turnīrā jāizspēlē 54 bedrītes, pa vienai sacensību kārtai dienā. Pēc precizētā nolikuma trešajai dienai pēc kata kvalificējas 54 kungi un 12 dāmas. Kā jau sezonas nozīmīgākajās amatieru sacensībās spēlēšana kungiem būs no baltajām izsitienu vietām, dāmām - no zilajām izsitienu vietām.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu nav mainījies pamatturnīrā paredzēto vietu skaits. Toties pieļaujamā handikapa līmeņa latiņa ir pacelta būtiski augstāk. Vēl pirms gada Latvijas golferi vietu "Hansabanka Latvian Open" varēja nodrošināt ar HCP 30, bet no ārzemniekiem gaidīja arī HCP 18 spēlētāju pieteikumus.

Iespēja tikt pie balvas būs ne tikai uzvarētājiem, jo 4.bedrīti ar PAR izgājušie izlozēs karalisku atpūtas iespēju - nedēļas nogali golfa dzimtenē "St Andrews" laukumā.

Sacensību dalības maksa "Ozo Golf Club" biedriem un sezonas karšu īpašniekiem ir noteikta 30 latu. Citiem jārēķinās ar 100 latu tēriņiem. Pieteikties var līdz trešdienas plkst. 17.

Laika prognozes liecina, ka treniņi pirms tik svarīgām sacensībām varētu būt jāpavada lietus apģērbā, bet turnīra laikā lietussargs būšot nepieciešams tikai epizodiski.

Kāds rezultāts kungu konkurencē būs nepieciešams uzvarai? Savu viedokli visi aicināti paust, atbildot uz nedēļas jautājumu.

Hansabanka Latvian Open 2005 Latvijas Atklātais čempionāts golfā

 

 

SACENSĪBU NOLIKUMS

 

Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas atklātā amatieru čempionāta golfā sacensību orgkomiteja.

 

Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo golfa laukumā no 12.08.2005. – 14.08.2005.

 

Dalībnieki

3.1               Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

3.2               Dalībnieku handikaps LR pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem ne augstāks kā HCP 20, sievietēm 28, ārvalstu spēlētājiem HCP 10.

3.3               Maksimālais dalībnieku skaits neierobežots, pamatturnīrā piedalās līdz 144 dalībniekiem kungiem un līdz 24 dalībniecēm dāmām. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.4               Spēlētāji ar 2005. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu.

 

Sacensību formāts un noteikumi

4.1        Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

4.2               Sacensību formāts ir sitienu spēle 54 bedrītes, sacensību pirmajā un otrajā dienās tiek izspēlētas 18 bedrītes katrā dienā. Sacensību trešajai dienai kvalificējas (cut): 54 kungi un 12 dāmas. Kungi spēlē no baltajām izsitienu vietām, dāmas no zilajām izsitienu vietām. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18 bedrītes. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.3               Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms un starp sacensību kārtām vai pārspēles; pirmajā un otrajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām.

4.4               Sacensību otrajā dienā (13. augustā) uz 13. bedrītes tiks izspēlēta Hole in One balva –B klases Mercedes. Balvu iegūst tas spēlētājs, kas pirmais ar pirmo sitienu (eagle) raida bumbiņu mērķī.

4.5              Visi spēlētāji, kas izspēlēs 4. bedrīti ar PAR sitienu skaitu, piedalās loterijā, kurā tiks izlozēta balva: nedēļas nogale St. Andrews golfa laukumā. Balvas izloze notiks noslēguma pasākumā.

 

Pieteikšanās un izloze

5.1               Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 10.08.2005. plkst.17.00 Ozo golfa laukuma recepcijā.

5.2               Izloze pirmajai un otrajai spēles dienai notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.3               Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 10.08.2005. plkst. 18.00 abām pirmajām sacensību dienām.

 

Starta laiki

Pirmās un otrās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās un otrās dienas rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Starta grupas un laiki būs izlikti Ozo golfa klubā. Tos var uzzināt zvanot uz Ozo golfa klubu (tel. 7394399), kā arī Latvijas golfa federācijas mājas lapā: www.lgf.lv

 

Dalības maksa

Sacensību dalības maksa kluba biedriem, sezonas kartes īpašniekiem un bērniem līdz 16 gadiem 30.00 LVL, pārējiem – 100 LVL,  kas sevī ietver green fee, pusdienas visās sacensību dienās, “Hansabanka Latvian Open 2005” suvenīrus un ielūgumu vienai personai uz noslēguma pasākumu viesnīcā “Rīdzene.

Apbalvošana

Balvas nodrošina LGF. Apbalvoti tiek sacensību uzvarētāji kungu un dāmu konkurencē, kas iegūst Latvian Open ceļojošo kausu. Pirmo piecu vietu ieguvēji dāmu konkurencē un pirmo piecu vietu ieguvēji kungu konkurencē saņem LGF balvas. Apbalvošana notiek viesnīcā „Rīdzene”, 14.08.2004, pulksten 19.30.

 

Latvijas Golfa Federācijas valde

 

 

Hansabanka Latvian Amateur Open

Ozo golf club – Riga, LATVIA

August 12-14, 2005

 

 

ENTRY FORM

 

I wish to enter the Hansabanka Latvian Open competition and declare to being an Amateur golfer in accordance with the Rules of Amateur Status of the R&A or USGA.

 

 

Name:  Mr. ¨  Mrs. ¨   Ms. ¨   _______________________________

 

Address:     _________________________________________________

 

Phone:        ____________________        E-mail:       __________________

 

Date of birth:       _______________    Nationality: ________________

 

Home club (country):              _________________________________

 

Handicap*: _________________________________________________       

(*not exceeding: Latvian players –men 20, women 28; foreign players – 10)

 

Date: __________                  Signature of competitor:        __________

 

 

HCP and Amateur status are confirmed by:

National association/club:      _________________________________

 

Date/Signature:   ___________________________________________

 

 

Tournament entry forms are to be sent by fax to the

Ozo Golf club: +371 7394034. Closing date: August 10th

 

 

 

Pēdējās izmaiņas , 08.08.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē