Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Skotiska akcenta diena

Golfam skotu gaumē piestāv vismaz nedaudz lietus un klimats, kas ne tuvu neatgādina tropisku. Tieši tādos apstākļos svētdien "Viesturos" sākās "Grant's" kausa izcīņa, taču tuvāk turnīra beigām kļuva skaidrs, ka maijs tomēr spēj būt patīkams pavasara mēnesis, un golferi siltuma uzturēšanai var paļauties arī uz sauli, ne tikai sacensību atbalstītājiem.

Pirms starta ne viens vien golferis sponsoru atbalstu un kamīna siltumu atzina par pašā reizē noderīgu, jo lietus pēc nelielas patrenēšanās ielija ar pilnu jaudu. Tas gan nespēja apturēt sacensību gaitu, un laika gaitā arī debesu straumes kļuva rāmākas, necenšoties vairs golferus par visām varītēm pamatīgi izmērcēt.

Ar handikapa uzlabošanu sacensību dalībniekiem brīžiem izaicinošajos apstākļos diez cik spoži nesekmējās, jo tas bija pa spēkam tikai kungu otrās handikapu grupas laureātu trio. Labākā lietusvīra reputāciju apliecināja Aleksandrs Petrovs, izcīnot uzvaru ar 40 stableford punktiem un viena punkta pārsvaru pār Egilu Vanagu un Viktoru Avkštolu.

Uzvarām bagātu sezonas sākumu turpināja Edmunds Jansons, iegūstot pirmo vietu kungu labāko handikapu grupā. Tiesa, paša prombūtnes dēļ balvu viņš varēs saņemt vēlāk privātos apstākļos, jo panākumus golfa jomā Jansons apvienojis ar Latvijas senioru čempiona titulu boulingā, un vairākas apbalvošanas vienlaicīgi apmeklēt ir problemātiski.

Savukārt dāmām veiksmīgākā diena bija Guntai Eniņai, kura konkurentes pārspēja ar 34 stableford punktiem un trīs punktus aiz sevis atstāja Daigu Puisīti un Jūliju Lāci.

Jaunieši turnīrā pretendēja uz kausiem, bet ne sponsoru balvām, lai nebūtu jāievieš smalki aprēķini un jāšķiro dalībnieki pēc vecuma. Liela matemātika gan izpalika, jo atšķirībā no citām ieskaites grupām jaunieši rēķinus kārtoja trīs dalībnieku konkurencē, un labākais bija Roberts Bišs.

Pēdējās izmaiņas , 17.05.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē