Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Cits vēriens Ķīnā

Kamēr citviet ilgi un pamatīgi veido atsevišķus golfa projektus, Ķīnas Zemes un resursu minstrija informēja par 66 golfa laukumu slēgšanu dažādos reģionos, jo tie tikuši uzcelti bez oficiāli nepieciešamajām atļaujām un pretrunā izsludinātajai valsts politikai.

Ķīnā kādu laiku golfs ir duālā situācijā - spēle kļuvusi par iecienītu laika pavadīšanas veidu vietējām amatpersonām, taču arvien ir saglabājusi elitāras un rietumnieciskas nodarbes statusu. Lai mazinātu sabiedrībā neapmierinātību par pieaugošo plaisu starp atšķirīgas rocības sabiedrības daļām, valdošā Komunistiskā partija publiski vērsusies pret dažādu noteikumu pārkāpējiem.

Piemēram, Guandonas provincē komunistiskās vadības pārstāvjiem jāievēro deviņi aizliegumi golfa jomā, tostarp viņi nedrīkst kļūt par golfa kluba biedriem. Savukārt sūdzības par pārkāpējiem ikviens var nodot telefoniski.

Ķīnā iestāšanās golfa klubā izmaksā vairāk nekā gadā saņem vidusmēra pārvaldes darbinieks, un vadošie norādījumi brīdina, ka tādējādi amatpersonas riskē zaudēt kontaktu ar sabiedrību. Tādēļ Ķīnā golfa klubu biedri tajos bieži iestājas ar pieņemtu vārdu.

Pašlaik Ķīnā, pēc oficiālas informācijas, ir apmēram 600 golfa laukumu, un to skaits 10 gados ir trīskāršojies, lai gan 2004.gadā tika pasludināts moratorijs jaunu laukumu būvēšanā. Tas gan neliedza pērn novembrī Šanhajā sarīkot "World Golf Championships-HSBC Champions" turnīru ar 8,5 miljonu dolāru balvu fondu. Par Āzijas "Major" neoficiāli dēvētajā turnīrā startēja 40 no pasaules rangā TOP 50 golferiem.

Pēdējās izmaiņas , 01.04.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē