Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunāki seniori un midamatieri

Latvijas Golfa federācija akceptēja Eiropas Golfa asociācijas (EGA) nostādnes, kas par pieciem gadiem samazinās midamatieru un kungu senioru vecuma limitu. Midamatieri nu ir 30 gadu vecumu sasnieguši golferi, bet seniora statusam pietiek ar 50 gadiem.

Midamatieru vecuma robežas pārskatīšanu EGA pamatoja ar izmaiņām augsta līmeņa spēlētāju piramīdā. Arvien jaunākiem golferiem kļūstot par profesionāļiem, ātrāk pienāk laiks, kad tiek izdarīta izšķiršanās starp profesionālo un amatieru golfu. Pēc EGA apsvērumiem, 30 gadu robeža uzskatāma par piemērotāko.

Te gan var atgādināt, ka dalība Eiropas midamatieru čempionātā ir augsts mērķis, kas nav tik viegli sasniedzams, jo prasa handikapu ne sliktāku kā HCP 3. Savukārt senioru konkurencē attiecīgā prasība ir HCP 6 kungiem un HCP 9 dāmām.

Eiropas midamatieru čempionāti notiek kopš 1991.gada, un nākamais turnīrs risināsies jūnija sākumā "Golf Club Hubberalth" Diseldorfā, Vācijā. Latvijas golferi Eiropas midamatieru čempionātos nav startējuši kopš 2012.gada.

Toties sagaidāms, ka arī šogad Latvijas komanda startēs Eiropas amatieru komandu čempionātā II divīzijā. Komandas atlases sistēma vēl jāapstiprina, bet sacensības notiks jūlija pirmajā pusē "Postolowo Golf Club", Polijā. Komandā var iekļaut spēlētājus ar handikapu ne sliktāku kā HCP 16.

Pēdējās izmaiņas , 23.03.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē