Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Itin drīz, bet ne tūlīt

Saklausot laika prognozēs nedēļas nogalē piesauktos divciparu skaitļiem mērāmus siltuma grādus, visai loģiski, ka golferi kļūst itin tramīgi, jo varētu šķist, ka nekas cits sezonas sākšanai vairs nav vajadzīgs. Cerīgi noskaņots ir arī "Ozo" laukuma grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs, taču vienlaicīgi viņš iesaka tuvākās nedēļas vēl paciesties un pietaupīt pozitīvo enerģiju.

Ar aci pavasarī redzamais ir viena lieta, tomēr jārēķinās, ka zāle vēl ir ziemas noskaņojumā, turklāt dažviet zem augsnes virsmas ir saglabājusies ledus kārta. Tādēļ apsteigt laiku golfa laukuma sagatavošanā nav ne īsti vēlams, ne iespējams.

Ja neiestāsies kāds negaidīts ziemas recidīvs, "Ozo" laukums varētu atvērties marta pēdējā dienā. Ar nosacījumu, ka pavasarīgiem plusiem nesekos ziemīgi mīnusi, kādu nedēļu pirms spēles laukuma atvēršanas varētu sākt darboties "Ozo" treniņlaukums.

Pirmajā pavasara mēnesī ātrāk atspirgušajās laukuma daļās ierobežotas iespējas uzspēlēt, visticamāk, pirmie varēs izmantot "Ozo" kluba biedri, kā arī Rīgas Golfa skolas audzēkņi, kam šosezon ieplānots nopietns sacensību grafiks.

Taču aprīļa sākumā līdz Lieldienām "Ozo" laukums jau varētu būt pilnīgi saposts un gatavs uzņemt visus pavasara cerību iedvesmotos golferus. Vienīgo, bet būtisko nosacītības noti sezonas sākuma plānos arvien saglabā laika prognožu neprognozējamība. Taču cerams, ka šogad Lieldienas paliks atmiņā ar vasarīgu siltumu, nevis slēpotāju sapņiem atbilstošām dabas ainavām.

Pagaidām laikapstākļu prognozētāji uzskata, ka marts kopumā gaidāms siltāks nekā ierasts, tomēr bez īpašiem karstuma uzplūdiem. Gaisa temperatūra šomēnes varētu būt tuvāk normai nekā gada pirmajos divos mēnešos, kad tā pakāpās četrus grādus virs ilggadējā vidējā rādītāja.

Pēdējās izmaiņas , 02.03.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē