Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropai jauns kapteinis

Ziemeļīrs Darren Clarke trešdien tika iecelts par 2016.gada Ryder kausa izcīņas Eiropas komandas kapteini. Savulaik "British Open" uzvarējušā 46 gadus vecā golfera konkurenti bija Miguel Angel Jimenez un Thomas Bjorn.

Pēc iecelšanas amatā Clarke kļūšanu par Eiropas komandas kapteini nosauca par milzu pagodinājumu un uzsvēra, ka Ryder kausa izcīņai viņa dzīvē un karjerā ir īpaša vieta. Clarke ir spēlējis piecos Ryder kausa turnīros, kā arī 2010. un 2012.gadā pildīja kapteiņa palīga pienākumus.

Līdzšinējais kapteinis bija Paul McGinley, kura vadībā Eiropas komanda pērn Glenīglsā amerikāņus pieveica ar piecu punktu pārsvaru. Savukārt Clarke tika uzskatīts par galveno pretendentu uz nākamā kapteiņa amatu.

Jauno kapteini sanāksmē Ventvortā vienbalsīgi apstiprināja padome, kuras piecu dalībnieku lokā līdzās McGinley bija arī Jose Maria Olazabal, Colin Montgomerie, Eiropas tūres vadītājs George O'Grady un spēlētāju pārstāvis Dawid Howell. Zīmīgi, ka McGinley un Clarke personiskās attiecības ne tuvu nav labākās, taču abi apliecināja, ka tik svarīgā jautājuma ir augstākas interses.

Nākamgad no 30.septembra līdz 2.oktobrim Amerikā paredzētajā mačā eiropieši pretendēs Ryder kausu izcīnīt ceturto reizi pēc kārtas. ASV kapteini plāno nosaukt nākamnedēļ, un par favorītu uzskata Davis Love.

Pēdējās izmaiņas , 18.02.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē