Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Miljonus vērta ballīte

Dublinas Augstākā tiesa trešdien informēja par mierizlīgumu, kas pielika punktu Rory McIlroy strīdam ar viņu iepriekš pārstāvējušo menedžmenta kompāniju. Oficiāli izlīguma maksājuma summu puses neatklāja, taču, pēc neoficiālas informācijas, kādā Ziemassvētku ballītē parakstītā līguma laušana pasaules ranga līderim izmaksāja krietni virs 10 miljoniem eiro.

Abas puses tiesā bija iesniegušas savu prasību - "Horizon Sports Management" vainoja golferi 2011.gadā noslēgtā līguma noteikumu neievērošanā, savukārt McIlroy uzstāja, ka pirms vienošanās noslēgšanas ir maldināts, kā arī pauda pārliecību, ka uzņēmums nav ievērojis viņa intereses.

Kompensācijas summa dažādos avotos atšķiras. Visticamāk, tā ir tuvu 20 miljoniem eiro, bet oficiāli neviens to neapstiprināja. Jau iepriekš bija skaidrs, ka McIlroy par 2013.gadā notikušu līguma vienpusēju laušanu būs spiests maksāt, bet jautājums bija par summu un nosacījumiem. Iepriekš piedāvātos deviņus miljonus eiro "Horizon Sports Management" noraidīja.

Līgums paredzēja, ka "Horizon Sports Management" pienākas 5% no McIlroy nopelnītās naudas balvu pirmsnodokļu summas un 20% no sponsoru līgumiem un dalības honorāriem. Arī "Horizon Sports Management" ieguldījums nebija niecīgs, jo uzņēmuma vadībā McIlroy noslēdza apmēram 100 miljonu dolāru līgumu uz pieciem gadiem ar "Nike", un tas nebija vienīgais prāvais darījums.

Pēc sākotnējās vienošanās līgums tika slēgts līdz 2017.gadam, taču McIlroy drīz vien radās iebildumi pret vienošanos, ko viņš, pēc paša teiktā, parakstīja "ļoti neformālos apstākļos", turklāt iepriekš neiepazinies ar dokumentu. McIlroy arī iebilda, ka viņa līgumā minētie atskaitījumu procenti vairākas reizes pārsniedz citiem augsta līmeņa golferiem paredzētos rādītājus.

Pēc šķiršanās no "Horizon Sports Management" McIlroy nodibināja savu menedžmenta uzņēmumu "Rory McIlroy Inc.", kas arī tagad pārzina visas viņa komerciālās lietas. McIlroy atzina, ka beidzot varēs mierīgi pievērsties golfam, lai gan arī tiesas gaidās viņam neklājās slikti, jo ziemeļīrs pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja "Dubai Desert Classic".

Ja McIlroy pavsarī uzvarēs "US Masters" viņš kļūs par pirmo britu un pasaulē tikai sesto goferi, kas karjerā palicis nepārspēts visos "Major" turnīros. Pagaidām lielajā pieciniekā ir amerikāņi Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus un Tiger Woods, kā arī Gary Player no Dienvidāfrikas.

Pēdējās izmaiņas , 05.02.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē