Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Midamatieriem augstāka latiņa

Eiropas Golfa asociācija (EGA) gada nogalē informēja par jauna midamatieru sacensību standarta ieviešanu, kas, visticamāk, radīs izmaiņas arī Latvijā. Nākamajā Eiropas midamatieru čempionātā varēs startēt sacensību pirmajā dienā 30 gadu vecumu sasnieguši golferi.

Tātad Eiropā midamatieri ir kļuvuši par pieciem gadiem jaunāki nekā līdz šim, un sagaidāms, ka arī Latvijā tiks pieņemts tāds pats vecuma cenzs. Savukārt pretendentiem nākamgad spēlēt Eiropas midamatieru čempionātā jārēķinās ar noteikto handikapa maksimumu HCP 3. Pašlaik midamatieru ar atbilstošu handikapu uzskaitīšanai Latvijā pietiek ar vienu pašu pirkstu.

EGA midamatieru vecuma robežas pārbīdīšanu izskaidro ar izmaiņām spēlētāju pārtapšanā par profesionāļiem. Mūsdienās par profesionāliem golferiem kļūst arvien jaunāki spēlētāji, tādējādi paliek vairāk augsta līmeņa spēles pratēju, kas izlēmuši neiet profesionālā golfa ceļu, bet vēl nav sasnieguši 35 gadu robežu.

Eiropas midamatieru čempionāti notiek kopš 1991.gada, savukārt nākamais turnīrs risināsies 2015.gada jūnija sākumā "Golf Club Hubberalth" Diseldorfā, Vācijā. Latvijas golferi Eiropas midamatieru čempionātos nav startējuši kopš 2012.gada, kad pašreizējais LGF prezidents Vilis Krištopans tika pāri katam un sacensību noslēgumā "Estonian Golf & Country Club" dalīja 85.vietu.

Pēdējās izmaiņas , 29.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē