Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Tuva nullei

Latvijas uzņēmēju interese par golfu necik daudz neatšķiras no nulles, liecina konsultantu kompānijas KPMG publicētais pētījums, kur analizēta dažādu sporta veidu popularitāte Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Latvijas uzņēmēji pašlaik dod priekšroku vairākiem citiem sporta veidiem, bet golfs atšķirībā no Lietuvas un jo īpaši Igaunijas nav viņu favorītu vidū.

Pēc uzņēmējdarbības vides pētījuma datiem, populārākie uzņēmēju sporta veidi Centrālajā un Austrumeiropā ir riteņbraukšana, peldēšana un skriešana. Savukārt Latvijā favorītos ir riteņbraukšana, svaru zāles un teniss.

Iespējams, ne viens vien pašmāju golferis palēksies no krēsla un izsauksies, ka viņam neviens neko nav jautājis. Protams, katrai aptaujai ir iespējams neliels kļūdas procents, taču tendenci tā jebkurā gadījumā parāda nekļūdīgi.

Igaunijā golfu par savu iecienīto sporta aktivitāti nosauca 18% aptaujāto uzņēmēju, un Lietuvā rādītājs bija tuvs 5%. Tikmēr Latvijā tāpat kā Slovākijā un Polijā rādītājs procentu izteiksmē būtiski neatšķīrās no nulles.

Pētījumā aptaujāja uzņēmumu vadītājus astoņās valstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Čehijā, Ungārijā, Polijā, Rumānijā un Slovākijā. Vidējie dati liecina, ka 20% uzņēmēju priekšroku dod riteņbraukšanai, 15% peldēšanai un 14% skriešanai, savukārt sporta zāles apmeklēšanu, golfu un tenisu kā iecienītāko sportisko aktivitāti minēja pa 8% respondentu. Savukārt komandu sporta veidi futbols (4%) un basketbols (2%) starp populārākajām uzņēmēju fiziskajām aktivitātēm minēti ievērojami retāk.

KPMG speci;alisti uzsver, ka Latvijā un Lietuvā uzņēmēji kopumā aizraujas ar līdzīgām sportiskām aktivitātēm. Gan Latvijā, gan Lietuvā vispopulārākā ir riteņbraukšana, kam seko sporta zāles apmeklējumi un teniss. Lietuvā salīdzinoši populāras ir arī jogas nodarbības. Turpretim Igaunijā tikai aiz golfa seko skriešana un riteņbraukšana.

Kopumā riteņbraukšana kā populārākais uzņēmēju sporta veids ir Slovākijā (45%), Čehijā (24%), Latvijā (24%) un Lietuvā (20%). Ungārijā populārākā sporta aktivitāte uzņēmējiem ir skriešana (23%), Rumānijā – peldēšana (23%), savukārt Polijā - volejbols (57%).

Pēdējās izmaiņas , 28.11.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē