Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Izlases ar skatu uz nākamo sezonu

Jaunākās paaudzes labākajiem golferiem visas svarīgākās sezonas sacīkstes ir aizvadītas, un sācies plānošanas darbs nākamajam gadam. Latvijas Golfa federācija (LGF) vietu divu vecuma grupu izlašu sastāvos ir paredzējusi 13 golferiem, ar kuriem saista lielākās cerības uz panākumiem jaunajā sezonā.

Pašlaik gan U-18 un U-21 izlases ir palikušas bez līdzšinējā galvenā trenera Mark Duncan, kurš devies uz jaunu darbavietu Ēģiptē, un viņa nākotnes plāni attiecībā uz Latviju pagaidām nav guvuši skaidras aprises. Tādējādi LGF treneru komiteja pašlaik palikusi trīs personu - Aigas Nesaules, Dāvja Puksta un Santas Pučes - sastāvā.

Golfam vienīgo atvēlēto vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) šogad ieņēma Anna Diāna Švanka, un LGF atbalsta viņas palikšanu LOV jaunatnes sastāvā arī uz nākamo sezonu. Cerams, ka drīzā nākotnē būs arī kādas labas ziņas par Latvijas junioru čempiones karjeras turpmākas attīstības iespēju ASV studentu sporta (NCAA) sistēmā.

Lūkojot nākotnes attīstības perspektīvas, var dažādi izvērtēt golfā iesaistīto junioru skaitu. Šogad bija 85 juniori ar LGF reģistrētu handikapu, tādēļ var spriest, ka saglabājas ļoti liels izaugsmes potenciāls. Tajā pašā laikā kopējais LGF izņemto handikapa karšu skaits sasniedza 675, tādējādi pašlaik golfs kā sporta veids Latvijā ir viena kārtīga Zviedrijas kluba līmenī. Arī nākamgad LGF raudzīs veicināt golfa popularitāti, jo vismaz pašreizējā skaitļa divkāršošana ir reāli sasniedzams tuvā perspektīvā.

Latvijas jauniešu un junioru izlases (2015)

U-21
Anna Diāna Švanka
Alise Burkāne
Roberts Bišs
Roberts Eihmanis
Linda Dobele

U-18
Rūdolfs Ķelle
Laila Forstmane
Anna Marksa
Marija Jučmane
Katrīna Gustavsone
Arta Ruciņa
Pauls Nesaule
Roberts Matisons

Pēdējās izmaiņas , 04.11.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē