Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar pretenzijām uz rekordu

Līdzšinējos 19 "Latvian Open" vēl ne reizi kungu konkurencē uzvarētāja rezultāts nav bijis mīnusā pret laukumu vai atbilstošs PAR, taču piektdien "Ozo" aizvadītā pirmā kārta saglabāja cerības uz līdz šim nebijušu sasniegumu. Arī dāmu konkurencē turnīra pirmā kārta raisīja papildu intrigu.

Pērnā gada čempions austrietis Markus Maukner cīņu par titula aizstāvēšanu sāka tāpat, kā beidza pirms 12 mēnešiem. Pēc pirmajām izspēlētajām 18 bedrītēm Maukner ir līderis ar -1 zem PAR un viena sitiena pārsvaru pār trim tuvākajiem sāncenšiem, kuru vidū par prieku Latvijas golfa līdzjutējiem ir arī Kārlis Broders un Roberts Eihmanis. Otro vietu dala arī soms Rasmus Karlsson.

Tuvu pirmajam desmitniekam ar +4 virs PAR dalītā 11. pozīcijā ir Vilis Krištopans, kā arī Edgars Bariss un Rūdolfs Ķelle, kuri ar +5 dala 15.vietu.

Turnīra pirmā diena diezgan skaidri iezīmēja galveno pretendentu loku, un izskatās, ka kungu sacensību noslēgumā visaugstāk plīvos zilibalts vai sarkanbalts karogs. Pirmajā desmitniekā augstākās pozīcijās ir tikai Austrijas un Latvijas, kā arī Somijas un Izraēlas golferi.

Savukārt dāmām nopietnus nodomus golfā apliecināja Laila Forstmane - juniore ar +2 virs PAR kļuva par līderi, taču rezultātu blīvums tabulas galvgalī ir nacionālā amatieru "Open" cienīgs. Vienu sitienu Forstmanei zaudē krieviete Margarita Zakareišvili, bet ar +4 virs PAR pirmo sacensību dienu noslēdza Anna Diāna Švanka, kuras rezultātu lielākos plusos pavilka trīskāršs bugijs pirmajā bedrītē.

Pirmajā pieciniekā dāmām ir tikai Latvijas un Krievijas golferes. Alise Burkāne ar +6 ir ceturtā, savukārt pēc savainojuma formu atgūstošā Linda Dobele ar +9 dala 5.vietu.

Turnīra otrā kārta sestdien kungiem pavilks kata svītru, lai noteiktu tos apmēram 60 spēlētājus, kuri turpinās cīņu arī noslēguma kārtā svētdien.

Pēdējās izmaiņas , 15.08.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē