Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Uz starta līnijas 20.reizi

Ar apaļas jubilejas akcentu piektdien "Ozo Golf Club" laukumā startēs amatieru "Latvian Open", kas turnīra 20. gadskārtā pulcējis 13 valstu golferus. Čempioni kļūs zināmi pēc trīs dienu cīņām, un izredzes cīnīties par augstākajām vietām ir arī pašmāju spēlētājiem.

Ar Rīgas brīvostas atbalstu rīkotajā čempionātā gatavojas startēt 106 vīrieši un 17 spēlētājas sieviešu konkurencē. Kā jau pēdējos gados ierasts, labākie nopelnīs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR), un tas ir būtisks arguments, kas veicina plašāku viesu loku.

Aizstāvēt pērn izcīnītos laurus ir ieradies austrietis Markus Maukner, kam nopietni konkurenti būs Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Izraēlas golferi, kā arī savu vārdu noteikti grib pieteikt Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis un pieredzējušais Kārlis Broders.

Pēc dalībnieku handikapiem spēcīgāka ir vīriešu pieteikuma spice, kur seši spēlētāji ir ar pozitīvu handikapu. Taču spēcīgākās dāmu konkurences spēlētājas daudz neatpaliek, tādēļ jācer, ka līdzjutēji tiks iepriecināti ar labiem rezultātiem.

Turnīra pirmajās divās dienās spēlētāji flaitos ir izlikti pēc handikapiem, taču svētdien izšķirošajā raundā būs redzams, kāda būs līderu HCP un sasniegtā rezultāta korelācija. Kata robeža ir 60 spēlētāji kungiem un 16 golferes dāmām.

Arī dāmu konkurencē Latvijai ir nopietnas izredzes - pēc dalības Lielbritānijas meiteņu amatieru čempionāta priekšsacīkstēs mājās atgriezās Anna Diāna Švanka, kā arī pēc traumas pabojātas vasaras startam ir pieteikusies Linda Dobele. Pērnā čempione Māra Puisīte darba pienākumu dēļ ir Amerikā, tādēļ titulu aizstāvēt nevarēs.

Nespēlēs divas pašmāju golferes, ar kurām vēl nesen varēja saistīt cerības "Latvian Open", taču nedēļas nogale golfā paies arī profesionālēm Laurai Jansonei un Kristai Puisītei. Laura jau paspēja apliecināt, ka labi jūtas ASV golfa laukumos, kur gatavojas startam LPGA kvalifikācijā. Pēc pirmā raunda -2 zem PAR Laura kļuva par līderi "Ladies SunCoast Series" turnīrā, savukārt Krista, kam vēl arvien pieder "Latvian Open" rekorda rezultāts dāmu konkurencē (-7 zem PAR 2010.gadā) un atsevišķā raundā (-7 zem PAR 2011.gadā), piektdien Virdžīnijā startēs LPGA fārmtūres posmā.

Pēdējās izmaiņas , 14.08.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē