Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Sportiska nedēļa no Tallinas līdz Olbani

Vasarīgi karsts un sportisks nedēļas turpinājums dažādos pasaules golfa laukumos gaida gan Latvijas labākos jaunos spēlētājus, gan abas profesionāles. Dienskārtībā ir gan Eiropas dāmu amatieru čempionāts un Eiropas "Young Masters", gan Dāmu Eiropas tūres (LET) posms ar Lauras Jansones dalību Čehijā un Kristas Puisītes atgriešanās LPGA "Symetra" fārmtūrē.

Eiropas dāmu amatieru čempionātā trešdien Igaunijā startēs Anna Diāna Švanka un Alise Burkāne, kam "Estonian Golf & Country Club" jākonkurē ar vairāk nekā 130 spēlētājām. Mājinieces igaunietes turnīrā būs veselas piecas, taču tikai spēle parādīs, kurš pakāpsies augstāk rezultātu tabulā. Kats turnīrā paredzēts pēc trim kārtām, kas izšķirošajam ceturtajam raundam ļaus kvalificēties 60 labākajām spēlētājām un vienādu pēdējo atbilstošo rezultātu īpašniecēm.

Savukārt Laila Forstmane, Pauls Nesaule, Anna Marksa un Kristaps Cinis devušies uz Vāciju, kur otrdien aizvadīja pirmo treniņu dienu pirms starta Eiropas "Young Masters". Turnīrā "Hamburger Golf Club" laukumā U-16 vecuma golferiem paredzēts izspēlēt trīs kārtas no ceturtdienas līdz sestdienai. Galvenā būs individuālā ieskaite, taču atsevišķi uzskaitīs vietu sadalījumu arī Nāciju kausā, kur ik dienu ieskaitīs trīs no četriem individuālajiem rezultātiem.

"Sberbank" sponsorētais LET posms risināsies netālu no Prāgas pie Plzeņas, kur kats būs pēc piektdien un sestdien izspēlētajām divām kārtām, nosakot 60 golferes, kas kvalificēsies noslēguma raundam. Iepriekšējā turnīrā pārvarētais kats, cerams, būs veicinājis Lauras apņēmību un labu noskaņojumu, lai sasniegtu labu rezultātu Čehijā, kur balvās būs 250 000 eiro.

Savukārt Kristu gaida starts "Symetra" posmā Olbani, "Capital Hills" laukumā. Pēc atgriešanās Amerikā Krista apliecināja, ka dažas brīvdienas mājās nav radījušas kādus sarežģījumus spēlē. Pirms nedēļas spēlējot LPGA tūres posma pirmdienas kvalifikācijā, Kristas rezultāts bija PAR atbilstoši 72 sitieni. Ar to gan bija par maz, lai tiktu pamatturnīrā, kur pēc kvalifikācijas rezultātiem iekļuva tikai divas labākās, taču no piektdienas līdz svētdienai paredzētajā "Symetra" posmā ar 100 000 dolāru balvu fondu būs iespēja apliecināt savas prasmes ļoti nopietnā profesionālā konkurencē.

Starptautiskā mērogā jūlija vidū risinājās Baltijas valstīs senāko vēsturi uzkrājušais Nītvaljas kausa turnīrs, kur Latvijai bija divas gūtas trešās vietas. Pērn par trofejas ieguvēju kļuvušais Kārlis Broders dalīja 3.vietu ar +18 virs PAR (77-78-79), bet profesionāļu konkurencē, kur bija sarūpēts 7500 eiro balvu fonds, 3.vietu izcīnīja "Ozo" pro Artūrs Krukovs, kurš ar +14 virs PAR (77-77-76) piekāpās tikai diviem turnīru profesionāļiem no Somijas un Anglijas. Turnīrs notika 22.reizi, pulcējot sešu valstu 126 spēlētājus.

Turpinās arī dalībnieku REĢISTRĒŠANĀS augusta vidū "Ozo" laukumā paredzētajam Latvijas amatieru "Open", kur līdzās mājiniekiem nopietnu komandu jau pieteikusi arī Izraēla. Kalendārā tātad tik drīz neaptrūks sacensību ne augsta līmeņa spēlētājiem, ne labas laika pavadīšanas cienītājiem.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē