Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rio kvalifikācijas starta šāviens

Starptautiskā Golfa federācija (IGF) pirmdien oficiāli laida pasaulē 2016.gada Riodežaneiro olimpiskā turnīra dalības nosacījumus, kas ļauj cerēt arī uz Latvijas spēlētāju piedalīšanos kopš 1904.gada pirmajā olimpiskajā golfa startā. Lai gan ranga uzskaite ir sākusies, līdz lāča ādas dalīšanai paies vēl divi gadi.

IGF ir apmierināti ar potenciālo kvotu sadalījumu un uzskata, ka tas nodrošinās valstu plašu pārstāvību. IGF prezidents Peter Dawson uzskata, ka Rio spēlēs apmēram 35 valstu golferi kungiem un 33 valstu spēlētājas dāmām.

"Mums būs labs valstu pārklājums, un katrai nācijai paveras labas iespējas," teica Dawson.

Pa 60 spēlētājiem kungu un dāmu konkurencē Riodežaneiro izspēlēs 72 bedrīšu turnīru. Dalībnieku vidū iekļūs TOP 15 spēlētāji kungu un dāmu konkurencē, bet ne vairāk kā četri no vienas valsts. Olimpiskās ceļazīmes sadalīs pēc vietas kvalifikācijas rangā 2016.gada 11.jūlijā.

Pēc ranga TOP 15 pārējās vakances sadalīs ar aprēķinu, ka katrai valstij pienākas ne vairāk par divām ceļazīmēm. Tādējādi dāmu rangā, kas Latvijai faktiski ir vienīgais cerīgais, varētu pietikt ar tikšanu apmēram 350 labāko spēlētāju vidū.

IGF nosacījumi paredz, ka duālā valstiskās piederības situācijā nonākušajiem golferiem jau šonedēļ būs jāizlemj, zem kura karoga viņi spēlēs, ja kvalificēsies. Tātad ziemeļīram Rory McIlroy būs jāpaziņo, vai viņš pārstāvēs Apvienoto Karalisti, vai Īriju. Šādi noteikumi ieviesti, lai kvalifikācijas procesa gaitā izslēgtu iespējas vēlāk manipulēt ar valstisko piederību izdevīgāka varianta meklējumos.

Nenoliedzami, ka mazāku valstu golferi ir nosacīti labākās pozīcijās, jo, piemēram amerikānis Jim Furyk uz olimpiskajām spēlēm netiku, ja kvalifikācija noslēgtos pašlaik, lai gan viņš pasaules rangā ir 11.vietā.

Īpašs statuss būs mājiniekiem brazīliešiem, kam viena starta vieta neatkarīgi no vietas rangā būs rezervēta kungu un dāmu konkurencē. Nosacījumi paredz, ka vismaz vienam spēlētājam jābūt no Āfrikas, abām Amerikām, Āzijas un Eiropas, taču golfa universalitātes dēļ nav šaubu, ka tas būs panākts arī pēc klasiskajiem kvalifikācijas nosacījumiem, jo pagalam atpalikušu kontinentu golfā nav.

IGF plāno olimpiskās kvalifikācijas reitingu ik nedēļu publicēt savā mājaslapā. Olimpiskās spēles Riodežaneiro 2016.gadā risināsies no 5. līdz 21. augustam.

IGF amatpersonas pašlaik vairāk bažījas par olimpiskā golfa laukuma celtniecības gaitu, taču cer, ka šogad oktobrī vai novembrī izdosies pabeigt zāles sēšanu. Ja tas izdosies, ar divām zāles augšanas sezonām vajadzētu pietikt, lai laukuma kvalitāte būtu olimpiskā standarta cienīga. Rio paredzēts arī pirmsolimpiskais pārbaudes turnīrs, taču vēl nav zināms, kad, un kas tajā spēlēs.

Pēdējās izmaiņas , 15.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē