Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Iespējams, izaicinošākais turnīrs

Turnīra atbalstītājiem pienācīgos laikapstākļos golferi sestdien "Ozo" laukumā noteica labākos "Carlsberg Open" dalībniekus, spēlējot nedēļas nogales sacensībās retāk izmantoto HCP neto formātu. Laureātu noteikšanā itin bieži bija jāieskatās arī tālākos nolikuma punktos.

Pārliecinošas uzvaras izcīnīja abi pirmās vietas ieguvēji kungu HCP grupās. Spēcīgākajā HCP grupā Sergejs Rusaks laukumu izspēlēja ar 78 sitieniem, kas nodrošināja neto -7 zem PAR un septiņu sitienu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Vili Krištopanu. Toties Latvijas Golfa federācijas prezidents bija labākais sitienu spēles ieskaitē, jo 18 bedrīšu izspēlei Krištopanam pietika ar 77 sitieniem. Par 3.vietas ieguvēju ar neto 74 sitieniem kļuva Vitauts Tučkus.

Pēc nolikuma gan par 3.vietu būtu jārīko pārspēle, jo vienāds rezultāts un handikaps bija gan Tučkum, gan Armandam Pučem. Taču Puče ar rīkotāja tiesībām no kausa atteicās par labu sāncensim.

Rusakam veiksmīga diena turpinājās arī pēc sacensību noslēguma, jo viņš saņēma speciālo balvu, ko izlozēja golferiem, kuru rezultāts 12. bedrītē nebija sliktāks kā PAR. Izlozes grozs ar loterijas zīmēm gan nebija pārbagāts, jo 12. bedrīte nepakautrējās golferiem atgādināt, ka ir viena no sarežģītākajām.

Bērdiji 12. bedrītē izpalika, bet PAR spēja panākt tikai četri spēlētāji. Viņu vidū bija arī Dana Zālīte, kura ieņēma 2.vietu dāmu konkurencē. Gan Zālīte, gan uzvarētāja Aija Veisa finišēja ar neto 71 sitienu, taču nolikums šoreiz vienādu rezultātu gadījumā bija labvēlīgs spēlētājiem ar lielāku handikapu. Tādējādi par uzvarētāju kļuva Veisa, bet trešo vietu aiz Danas Zālītes ieguva Kristīne Zālīte.

Kungiem otrajā HCP grupā tālu aiz sevis konkurentus atstāja Lauris Mežsargs, nospēlējot ar neto -10 zem PAR, kas izraisīja attiecīgas konsekvences uzvarētāja līdzšinējam HCP 33.

Nākamajā nedēļas nogalē "Ozo Golf Club" kļūs zināmi Latvijas midamatieru čempioni, kā arī noteiks uzvarētājus tradicionālajā "G4S Open".

Pēdējās izmaiņas , 12.07.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē