Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Debija profesionāļu rangā

Aktualizējoties reitingu lietām, nevar nepelnīti palaist garām faktu, ka Latvija kopš maija pēdējās nedēļas ir pārstāvēta Rolex reitingā, kur sarindotas pasaulē labākās profesionālās golferes un viņu apņēmīgās konkurentes. Latvijas vārdu rangā ar iekļūšanu LPGA fārmtūres turnīra TOP 5 ierakstīja Krista Puisīte.

Profesionāļu rangā Krista debitēja ar 718.vietu reitingā iekļuvušās 841 spēlētājas konkurencē un ne pirmo reizi ir radījusi rīkotājiem sarežģījumus, liekot meklēt Latvijas karogu.

Rolex rangs ir interesesants ne tikai tādēļ, ka raksturo dāmu profesionālā golfa virsotni. Pēc vietas Rolex rangā sadalīs arī ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur 2016.gadā golfs atgriezīsies olimpiskajā programmā.

Cerot uz Kristas strauju progresu rangā un Lauras Jansones drīzu pievienošanos, tomēr ir būtiski apzināties, ka olimpiskās kvalifikācijas nosacījumu dēļ Latvijas golfere uz Rio var tikt arī no pozīcijas ranga viducī. Olimpiskais starts būs garantēts TOP 15 spēlētājām neatkarīgi no pārstāvētās valsts, kā arī 45 golferēm pēc vietas rangā ar nosacījumu, ja šai valstij jau nav divas ceļazīmes. Tādējādi pašlaik ar olimpisku perspektīvu rangā no golfā ne tik populārām valstīm ir spēlētājas apmēram TOP 450 līmenī.

Austrumeiropa Rolex rangā vēl ir pārstāvētā ar divām čehietēm un vienu polieti, kā arī divām Krievijas golferēm. Pašlaik olimpiskās kvotas vietās iekļaujas pa vienai Čehijas un Krievijas spēlētājai.

Rolex RANGS

Pēdējās izmaiņas , 30.05.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē