Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Federācijām paredz daļu LOK budžeta

LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piektdien apstiprināja LOK budžetu 2014.gadam, kur vairāk nekā pusi no sportam plānotajiem finanšu līdzekļiem novirzīs olimpisko sporta federāciju finansēšanai, informēja LOK.

LOK darba galvenajām prioritātēm – olimpisko spēļu sagatavošanās programmām - budžetā atvēlēti 1 833 060 eiro. No šīs summas 419 120 eiro atvēlēti Soču ziemas olimpiskisko spēļu programmas apmaksai, savukārt olimpiskās sagatavošanās programmai "Riodežaneiro 2016" ir paredzēti 21 345 eiro.

Individuālo sporta veidu federāciju finansējumam ir paredzēti 1 102 030 eiro. Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 284 160 eiro, lai nodrošinātu dalību Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs 2014.gadā Naņdzjinā, Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē 2015.gadā Austrijā un Lihtenšteinā, kā arī Latvijas Jaunatnes olimpiādes nodrošināšanai ziemas sporta veidos Ērgļos, Latvijas III Ziemas olimpiādes vajadzībām Siguldā un septembrī gaidāmajiem Olimpiskās dienas pasākumiem. Tāpat 23 920 eiro ir atvēlēti jaunam projektam “Sporto visa klase”.

Minētās programmas īsteno ciešā sadarbībai ar 34 olimpisko sporta veidu federācijām. Pirms olimpiskā gada līdzekļi galvenokārt paredzēti sportistu treniņu darbam, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā iekļauto treneru un sportistu mācību un treniņu darbam.

LOK 2014.gadā turpinās atbalstīt deviņu reģionālo un sporta veidu olimpisko centru attīstību, veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī. 255 755 eiro plānoti kā līdzfinansējums visu reģionālo olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai.

Olimpisko programmu un pasākumu īstenošanai LOK saņem naudu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas, kā arī no ziedotājiem un pašu saimnieciskās darbības.

Pēdējās izmaiņas , 21.03.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē