Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Un vēlreiz Laura!

Arī nākamajā sezonā Latvija būs pārstāvēta augstākā līmeņa profesionāļu tūrē - Laura Jansone trešdien Marokā nervu spriedzes piesātinātā pēdējā raundā noturējās Dāmu Eiropas tūres (LET) kvalifikācijas TOP 30 un nopelnīja tūres karti 2014.gadam! Piecu kārtu summā Laura nospēlēja ar +2 virs PAR un dalīja 27.vietu, apliecinot savu piederību labākajām spēlētājām.

Pēdējo 18 bedrīšu izspēle "Samanah Country Club" laukumā bija balansēšana uz robežas, jo piektajā raundā iespētais 75 sitienu jeb +3 virs PAR rezultāts tikko ļāva noturēties TOP 30. Patiesībā TOP 31, jo tūres kartes saņems visas pēdējā atbilstošā rezultāta īpašnieces.

Kvalifikācijas pēdējā raunda starts Laurai izvērtās ne tas veiksmīgākais, jo pēc piecām bedrītēm jau bija teju kritiskais +3 virs PAR. Taču ar bērdiju sestajā bedrītē izdevās apturēt nevēlamās tendences, un turpinājumā Laura cīnījās kā Atlasa lauva - atlikusī laukuma daļa tika izspēlēta ar PAR, izņemot bugiju 12. bedrītē.

Golferes kvalifikācijas noslēgumā sarindoja katru individuālā vietā atbilstoši raundos sasniegtajiem rezultātiem, lai būtu gatavs rangs, ko pielietot atkarībā no katrā nākamās sezonas turnīrā 8a kategoriju ieguvušajām spēlētājām pieejamo vakanču skaita. Laura šajā rangā ieņem 30.vietu.

Otro gadu pēc kārtas kvalificējoties dalībai LET, Laura skaidri apliecināja, ka pirms gada gūtais panākums nav nejaušs, un Latvija golfā ir tālāk par kontinenta robežām ietekmi guvušas Eiropas profesionālas tūres cienīga valsts. Turklāt piecas dienas ilgušā kvalifikācijā vēl jo vairāk no svara bija stabilitāte, jo gandrīz katra startējusī golfere kādu raundu izspēlēja zem PAR.

Kvalifikācijā uzvarēja norvēģiete Caroline Martens ar -13 zem PAR un fantastisku -8 zem PAR pēdējo raundu. Tuvākās konkurentes uzvarētāja apsteidza par astoņiem sitieniem. Savukārt pirms pēdējā raunda pirmajā vietā bijusī Somijas golfere Elina Nummenpaa, kura visās pirmajās četrās kārtās spēlēja zem PAR, pēdējās 18 bedrītēs turpināja ar +7 virs PAR un ieņēma 22.vietu.

LET kvalifikācijas REZULTĀTI 


LET foto

Pēdējās izmaiņas , 18.12.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē