Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Jūrmalas golfs 2015.gadā

Golferu prātos jau bija nostiprinājies Salienas vārds, taču laiki mainās tāpat kā golfa laukumu īpašnieki. Kā golfa vieta līdzšinējā Saliena nekur nepazudīs, bet pārtaps par "Jack Nicklaus Design" projektētu Jūrmalas golfa laukumu, kura atvēršanu plāno 2015.gada rudenī.

Lai kliedētu aptuvenās runas un neskaidrības par līdzšinējā Salienas laukuma nākotni, jaunie saimnieki SIA "Jūrmala Golf Course" īpašnieki iepazīstināja ar jauno golfa projektu, kura realizēšanu paredzēts sākt jau šoruden. Patiesībā var uzskatīt, ka darbi jau sākušies, jo laukums ir sagatavots pārbūvei.

Nav noslēpums, ka golfa projekts ir saistīts ar Kazahstānas kapitālu, kas Jūrmalai tuvējo vietu ir atzinis par pievilcīgu kompleksai apbūvei. Kompleksa tapšanā ir divas pamatfāzes - pirmkārt, golfa laukuma un kluba mājas atvēršana, bet nākamajā kārtā paredzēta privātmāju būve. Projekta īpašnieki lietai ir ķērušies klāt nopietni. Lai gan investori atturas nosaukt investīciju kopējo apjomu, ambīcijas ir acīmredzami vērienīgas, turklāt nojaušams, ka finansiāli pamatotas.

Projekta vadītājs Mukhtar Baibulov pastāstīja, ka mērķis ir izveidot golfa vietu, kas būtu Baltijas valstīs vispievilcīgākā. Plānots saglabāt līdzšinējo Salienas koncepciju un uzbūvēt 18 bedrīšu čempionāta golfa laukumu un deviņu bedrīšu PAR 3 treniņlaukumu.

Darbu veikšanai Jūrmalas laukumā piesaistīti dažādu valstu speciālisti. Golfa laukuma rekonstrukcijas projekta vadītājs un "Nicklaus Design" pārstāvis Dirk Bouts uzsvēra, ka mērķis ir pacelt laukuma standartu līdz topa līmeni, kur 18 bedrīšu distance no dažādām starta vietām būs no 6600 metriem līdz 4700 metriem. Par būtisku uzdevumu Bouts nosauca meliorācijas uzlabošanu, lai varētu spēlēt sausā laukumā. Meliorācijas jautājumu risināšanai piesaistīts Francijas speciālists Didier Comte.

Lai laukumā labi varētu sadzīvot čempionātu golfs un parasti ikdienas spēlētāji, jaunajā laukumā būs dažas būtiskas atšķirības, paskaidroja Bouts. Projekts paredz veidot plašākus fērvejus un lielākus grīnus, kā arī laukuma dizainā nodrošināt iespēju spēlētājam pirms sitiena redzēt visus iespējamos šķēršļus. Arī PAR 3 laukumu plānots izveidot baudāmu treniņiem un spēlēm.

Par kluba mājas galīgo risinājumu lēmums vēl nav pieņemts, taču no četriem piedāvājumiem ir izvēlēts favorīts. Sagaidāms, ka kluba mājas platība būs apmēram 2000 kvadrātmetru. Kluba mājas būvēšana paredzēta pietiekami savlaicīga, lai tā būtu gatava līdz ar laukuma atvēršanu spēlēšanai. Process gan ir atkarīgs arī no dabas spēkiem, taču kompleksa īpašnieki rēķinās, ka spēlēt pirmos raundus Jūrmalas laukumā varēs 2015.gada rudenī.

Jūrmalas laukums neplāno nošķirties no Latvijas golfa dzīves, un jaunais projekts nebūs slēgta tipa iestāde. Baibulov uzsvēra, ka plānots turpināt Latvijas golfa līdzšinējās tradīcijas. Sagaidāms, ka arī cenu politika Jūrmalas laukumā nebūs atrauta no Latvijas golfa realitātes.

Projekta īstenošanā ir iesaistīti arī Latvijas speciālisti. Laukuma būves ģenerāluzņēmējs ar "Nicklaus Design" akceptu ir "MODO-Golf" Māra Gulāna vadībā, savukārt grīnkīpera pienākumus arvien veiks Einārs Mednis.

Darbu laukuma reljefa veidošanā paredzēts sākt rudenī, un pēc iespējas, ja ļaus laikapstākļi, turpināt arī ziemā. Savukārt dzīvojamo māju puduru attīstīšanu plānots veikt nākamajā projekta posmā pēc golfa laukuma atvēršanas.

Pēdējās izmaiņas , 02.11.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē