Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Biedru lēmumi

Mirkli pirms sezonas starta kopsapulcē tikās Latvijas Golfa federācijas (LGF) biedri, lai apstiprinātu organizācijas valdi, kas līdz ar to varēja diskutēt un lemt par kārtējām aktualitātēm. Federācija kļuvusi par vienu biedru bagātāka, iekļaujot savās rindās "Davis Golf Style Academy" (DGSA), un izmaiņas ir arī valdes sastāvā.

Bez iebildumiem tika akceptēta DGSA iesaistīšanās federācijas darbā, un LGF cer, ka tas veicinās arī jaunu ideju virzību golfa attīstības interesēs.

Jau maija beigās "Ozo Golf Club" laukumā risināsies Baltijas kausa izcīņa, līdz ar to laika gatavoties nav daudz, un izvērst sarežģītu kvalifikāciju nav laika. Latvijas komandas kapteiņa gods arī šoreiz tiks uzticēts Ivaram Gruntem, kam kopā ar treneriem un citem respektējamiem padomdevējiem būs jāizšķiras par spēlētāju sastāvu.

Latvijas golfa sabiedrībai sarežģījusies situācija handikapu pārraudzības jomā, jo kopš Lars Jonsson traģiskās aiziešanas sevi nav pieteicis neviens pretendents, kurš būtu gatavs turpināt viņa darbu. Handikapu pārraudzīšana ir sarežģīts process, kurā arvien kompetenti jāseko jaunumiem Eiropas Golfa asociācijā un tajā pašā laikā jāspēj saprotami izskaidrot parastam spēlētājam nebūt ne elementāro sistēmu.

Par handikapa uzturēšanas gada maksu tika nolemts, ka tā nemainīsies, jo tiem, kas neatkarīgi no meistarības pakāpes golfā piedalās kā sporta veidā, jārēķinās ar izmaksām HCP sistēmas uzturēšanā. Turklāt par gada maksu laukumā tiek apdrošināta golfera civiltiesiskā atbildība, un iespēju saņemt no apdrošinātājiem kompensāciju par hole in one arī jau daudzi ir novērtējuši. Spēlētājiem, kas Zaļo karti iegūs sezonas izskaņā, HCP gada maksa attieksies arī uz nākamo sezonu.

Federācijā tika apsvērta iespēja rīkot Latvijas golfa dienu, lai veicinātu spēles popularitāti un atpazīstamību. Par idejas virzību vēl tiks lemts, paturot prātā LGF ierobežoto budžetu.

Atzinīgi federācijā novērtēja "Viesturu" priekšlikumu sarīkot Latvijas Kreiļu kausa izcīņu, kas pēc neliela uzmundrinājuma ieguva par pakāpi augstāku statusu. Tādējādi jūlijā "Viesturos" izcīnīs pirmo Baltijas Kreiļu kausu.

LGF valdē turpmāk darbosies arī Dāvis Puksts un Kārlis Eniņš, savukārt Ingrīda Pīlādze saņēma pateicību par līdzšinējo darbu, jo nolēmusi golfam atvēlēto laiku vairāk pavadīt laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 19.04.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē