Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Citur dienvidos

Kamēr liela daļa Latvijas golferu nacionālā ziemas čempionāta noskaņās ceļo pāri Bosforam, Eiropas starptautiskajā kalendārā jau valda pilnvērtīgs pavasaris. Par to pārliecināties uz citu dienvidu malu devušās Linda Dobele un Indra Eniņa, kuras spēlē Portugāles dāmu amatieru čempionātā.

Rezultātu atainošanā turnīra rīkotājiem ir epizodiski panākumi, taču no mirkļa uzplaiksnījumiem kļuva nojaušams, ka Linda pirmajā raundā nospēlēja ar 78 sitieniem jeb +6 virs PAR, kas viņu ierindo uzreiz aiz TOP 50. Tālāk rezultātu tabulā dalītā 81.vietā ir Indra pēc 82 sitienu +10 virs PAR. Līdere ir 21 gadu vecā vāciete Vicky Troeltsch, kura laukumu izgāja ar 67 stitieniem jeb -5 PAR.

No ziemas treniņiem zālē uz nopietna sportiskā līmeņa čempionātu atbraukušajām meitenēm ir iespēja pacīnīties, lai turnīrā sasniegtu pirmo mērķi un pārvarētu katu. Visas turnīra dalībnieces spēlēs trīs kārtas, bet sestdien paredzētajām pēdējām 18 bedrītēm kvalificēsies 40 labākās un dalītu vietu ieguvējas.

Vienlaicīgi uz Portugāli devās arī vairāki citi "Davis Golf Style Academy" jaunieši, lai aizvadītu treniņnometni un praksē nostiprinātu iegūtās zināšanas un prasmes.

Portugāles 83. sieviešu amatieru čempionāts notiks līdz 2. februārim "Montado Golf Resort", kas atrodas Costa Azul, 30 minūšu braucienā no Lisabonas.

Par Latvijas meiteņu iespaidiem pēc pirmās sacensību dienas padalījās Dāvis Puksts, kurš ar savu komandu arī ir Portugālē. Indra atzīst, ka pēc ziemas, protams, bija grūti, it īpaši īsajā spēlē. "Spēle visā visumā bija laba, tomēr bija kļūdas un mazas neprecizitātes", sacīja Indra. "Laukums bija labs, nav pārāk grūts, bet otrais devītnieks gan tāds šaurs."

Savukārt Linda padalījās sajūsmā par Portugāles laikapstākļiem, kuri esot perfekti golfam. Laukumā viņai ir nelielas grūtības ar īso spēli, taču tas pašlaik piederot pie lietas, un Portugālē ir iespēja šajā elementā piestrādāt. "Tas ir normāli pēc ziemas", atzina Linda. "Jūtu, ka esmu uz pareizā ceļa. Turpinot trenēties pēc šādas sistēmas ar Dāvi un Līgu [Kļaviņu], visam jābūt labi."

Puksts kā treneris rezultātus uzskata par normāliem, bet janvāra mēnesis tos padarot pat tīri labus, jo pēdējos divos mēnešos tika nospēlēti tikai divi raundi pirms sacensībām. "Šis ir tikai pirmais raunds no ļoti daudziem nopietniem šogad. Pirmais solis garā ceļā", secināja Puksts. "Arī puiši trenējas cītīgi, visi sper soļus uz priekšu un kopā lieliski pavadām laiku."

Pēdējās izmaiņas , 31.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē