Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Neatlaidīgais uzvarētājs

Ārsta padomos neieklausījās Jamie Donaldson, kas Lielbritānijas golferim palīdzēja sasniegt karjerā lielāko panākumu un nedēļas nogalē uzvarēt turnīrā Abudabī. Muguras savainojuma dēļ mediķi 2004.gadā ieteica Donaldson mest mieru golfam, taču pēc alternatīva viedokļa uzklausīšanas viņš nolēma turpināt.

Donaldson izcīnīja karjerā otro uzvaru Eiropas tūrē, turklāt paveica to turnīrā, kur Rory McIlroy un Tiger Woods palika aiz kata. Donaldson pēdējā raundā atspēlēja divu sitienu deficītu un kā uzvarētājs saņēma Sudraba piekūna kausu un nodrošināja čempiona čeku par 336 725 eiro.

Pēc uzvaras Donaldson pastāstīja, ka 2004.gadā ārsts viņam silti ieteicis no golfa atvadīties, taču tas nebija tas, ko golferis vēlas dzirdēt, tādēļ viņš meklējis citu padomdevēju. Šoreiz tas atmaksājās, jo "Abu Dhabi Golf Club" laukumā uzvarētājs četru dienu summā nospēlēja ar -14 zem PAR.

Donaldson atzinās, ka muguras dēļ vairs nav sastopams svaru zālē, taču vairāk paļaujas uz fizioterapeitu padomiem un masāžas lietderību pirms un pēc spēles. Turklāt 37 gadus vecais uzvarētājs piebilda, ka pašreizējos panākumus nebūtu guvis bez darba, ko ieguldīja pirms ilgāka laikaposma.

Zīmīgi, ka muguras likstās Donaldson vainoja pats sevi, jo treniņos pārmocījis muguru, līdz vairs nav spējis lāga kustēties. Ja gadiem ilgi visu dienu pavadi treniņlaukumā, bez traumām neiztikt, uzskata Donaldson, kurš 2006.gadā pazaudēja tūres karti un sāka spēlēt zemākā rangā "Challenge" tūrē. Taču pāris gadu vēlāk viņš atgriezās augstākajā līmenī, un sāka spēlēt arvien labāk.

Abudabī gūtā uzvara palīdzēja Donaldson atgūt pozīcijas pasaules ranga TOP 30. Viņš uzskata, ka turnīrā spēlēja ļoti nopietni konkurenti, turklāt laukums bija ļoti smags, tādēļ uzvara vērtējama jo īpaši augstu.

Abudabī HSBC čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē