Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas kapteinis

Nākamā Ryder kausa izcīņa būs 2014.gadā, taču jau šonedēļ kļuva zināms jaunais Eiropas kapteinis. Augsto godu pirmo reizi izpelnījās Īrijas golferis - Paul McGinley turēs zili dzeltenzvaigžņoto karogu. Viņa kandidatūru sanāksmē Abudabī atbalstīja Spēlētāju komiteja.

Izskatīja arī 2010.gada kapteiņa Colin Montgomerie, Paul Lawrie, Miguel Angel Jimenez un Sandy Lile kandidatūras, tomēr komiteja bija vienisprātis, ka McGinley ir piemērotākais pretendents.

Par iespēju vadīt Eiropas komandu kopš 1927. gada rīkotā Ryder kausa mačā McGinley bija sajūsmināts un solīja, ka tūrē pastāvīgi sazināsies ar spēlētājiem un atlikušā pusotra gada laikā izdarīs visu, lai Glenīglsā, Skotijā, pulcētu labākos. McGinley uzsvēra, ka komandu golfs viņam ir īpaši tuvu pie sirds, tādēļ kapteiņa pienākumus 46 gadus vecais īrs veiks ar jo lielāku aizrautību.

Pērn Eiropa uzvaru pār ASV izcīnīja kapteiņa Jose Maria Olazabal vadībā, bet McGinley bija viņa palīgs. Kapteiņa prasmes McGinley ir apliecinājis Seve Trophy izcīņā, kad viņa vadībā Lielbritānijas un Īrijas komanda 2009. un 2011.gadā uzvarēja Kontinentālās Eiropas golferus.

Kā spēlētājs McGinley ir piedalījies trijās Ryder kausa izcīņās no 2002. līdz 2006.gadam, ne reizi nepaliekot bez trofejas. Karjerā viņš uzvarējis arī četros turnīros Eiropas tūrē.

Eiropas komandā pēdējos gados atbalsta praksi kapteini Ryder kausa izcīņai iecelt tikai uz vienu maču. ASV kapteinis būs Tom Watson.

Pēdējās izmaiņas , 17.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē