Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

McIlroy superlīgums

Pasaules ranga līderis Rory McIlroy ar sporta apģērbu un aprīkojuma ražotāju "Nike" noslēdza vienu no sporta vēsturē iespaidīgākajiem reklāmas līgumiem, par ko puses pirmdien informēja pirms turnīra Apvienotajos Arābu emirātos.

Vienošanās nosacījumus oficiāli neatklāja, taču uzskata, ka McIlroy 10 gados saņems 250 miljonu dolāru. Līguma pamatsumma ir 200 miljonu, bet pārējais atkarīgs no gūtajiem panākumiem, par ko paredzētas attiecīgas prēmijas.

Līgums paredz McIlroy spēlēt ar "Nike" nūjām, valkāt apģērbu ar kompānijas logo, kā arī veicināt uzņēmuma publicitāti. Viņš noliedza, ka pāreja no "Titleist", ar ko viņš spēlēja piecus gadus kopš kļūšanas par profesionāli, uz "Nike" nūjām notikusi naudas dēļ.

"Es nespēlēju golfu naudas dēļ, jo tas manā dzīvē jau labu laiku kā ir pagātnē. Es spēlēju, lai uzvarētu "Major" turnīros, nevis naudas dēļ," paskaidroja 23 gadus vecais ziemeļīrs.

"Nike" tādējādi ir reklāmas līgumi ar diviem pasaules golfā populārākajiem spēlētājiem - McIlroy un Tiger Woods, kuri abi šonedēļ spēlēs turnīrā Abudabī.

Ne visi McIlroy līdzšinējie sadarbības partneri viņa jauno sadarbību ar "Nike" uzskata par atbilstošu. Saulesbriļļu ražotājs "Oakley" vērsās tiesā, lai saglabātu līdzšinējo līgumu ar golferi, norādot, ka tai ir priekšrocības uz jaunu līgumu ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus McIlroy piedāvā viņa jaunais sadarbības partneris.

Pašlaik McIlroy rēķinā ir uzvaras divos "Major" turnīros - "US Open" 2011.gadā un pērn PGA čempionātā.

Pēdējās izmaiņas , 15.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē