Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

PGA tūrē par izmaiņām

Pirms kolektīva lēmuma pieņemšanas ASV PGA tūres golferi janvārī spriedīs par R&A un USGA ieteikto aizliegumu sitienā 'noenkurot' nūju. Viedokļi ir visdažādākie, taču sagaidāms, ka vairākums rosinātās izmaiņas atbalstīs, turklāt ir golferi, kas vēlas izmaiņu ieviešanu vēl pirms plānotā 2016.gada.

Tūres golferu tikšanās paredzēta 22.janvārī Sandjego, un diskusijas varētu izvērsties itin karstas. ASV PGA apskatnieki vēsta, ka tūrē ir radikāli atšķirīgi viedokļi no kategoriskas izmaiņu noraidīšanas līdz vēlmei 'enkurošanu' aizliegt nekavējoties.

Daudzi PGA golferi izteikušies pret aizliegumu, taču izmaiņu atbalstītāju ir vēl vairāk. Tādēļ nav gaidāms kolektīvs lēmums, kas prasītu atstāt visu pa vecam, taču maz ticams arī, ka izmaiņas tiks ieviestas strauji. Turklāt šī sezona ASV PGA tūrē ir kā tāds pārejas modelis.

ASV PGA tūrē 2013.gada sezona beigsies jau rudens sākumā, bet oktobrī sāksies 2013./2014.gada sezona. Tieši uz šādu ierastāk hokejā izmantotu sezonas gadskaitļu sistēmu oktobrī plānots pāriet.

Tūrē gan nesekmējas arī ar sezonas sākšanu - Čempionu turnīrā Havaju salās svētdien jau trešo dienu pēc kārtas spēles atcēla paradīzes klimatam netipisku dabas spēku untumu dēļ. Lai gan svētdien nepilnu stundu tika spēlēts, rīkotāji visbeidzot atzina, ka nav saprātīgi skaitīt rezultātu tādā vējā, kas uz grīna nomestu bumbiņu aizpūš trīs metrus slīpumā pret kalnu.

Katram bija savi piedzīvojumi spēlē, ko Ian Poulter nosauca par trako golfu. Matt Kuchar ilgstoši diskutēja ar tiesnešiem, kad viņam pirms izsitiena no pirmās spēlējamās bedrītes tee bumbņu divas reizes nopūta vējš. Scott Stallings nepaspēja laicīgi nomarķēt bumbiņu pēdu no karoga, un mirkli vēlāk bumbiņa jau bija divus metrus tālāk. Savukārt Ben Curtis 10. un 11. bedrītes grīnu sasniedza ar GIR, bet pēc ripināšanas summā jau bija +5 virs PAR.

Lai saglābtu, kas glābjams, turnīrā plānots pirmdien izspēlēt 36 bedrītes, bet pēdējā kārtā otrdien - vēl 18 bedrītes.

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē