Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Karalisks kandidāts

Brunejas princis Abdul Hakeem Jefri Bolkiah ir viens no vairāk nekā septiņiem simtiem pretendentu, kas janvārī kvalifikācijas skolas turnīrā Taizemē cīnīsies par vietu profesionālajā Āzijas tūrē. Karaliskās personas pretenzijas iekļūt arvien prestižākajā austrumu tūrē nav gluži pielīdzināmas gaisa pilij, jo savu handikapu 39 gadus vecais golferis ir sadeldējis līdz nullei.

Sportista karjerā princis jau ir piedalījies Atlantas olimpiskajās spēlēs, 1996.gadā stenda šaušanā kļūstot par pirmo Brunejas olimpieti. Ar golfu princis inficējās no sava vectēva - bijušā Brunejas sultāna, un pērn nolēma kļūt par profesionāli.

Diez vai princim golfs interesē kā profesija, kur pelnīt iztiku. Golfera tēvs Jefri Bolkiah savulaik bija iesaistīts diezgan vērienīgā karaliskās  ģimenes strīdā - sultāns Hassan al Bolkiah publiski apsūdzēja radinieku 28,8 miljardu dolāru kroņa naudas izšķērdēšanā, 10 gadu laikā iegādājoties sev 2000 automašīnu, 17 lidmašīnas, tostarp privātu "Airbus A310", vairākas jahtas, duci māju un lērumu rotaslietu.

Āzijas tūres kvalifikācijas skolā startēs 761 dalībnieks, bet vietu tūrē nopelnīs spēlētāji, kas finišēs ne zemāk kā dalītā 40.vietā. Daļai dalībnieku ir nodrošināta vieta kvalifikācijas pamatturnīrā, savukārt 605 spēlētāji cīņu sāks 9.janvārī priekškvalifikācijā.

"Imperial Lakeview" un "Springfield Royal" laukumos kvalifikācijas pamatsacensībās spēlēs arī vācietis Alex Cejka, kurš karjerā uzvarējis četros Eiropas tūres turnīros.

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē