Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Laipni lūgti LET

Nepārprotami lielāku interesi nākamgad raisīs notikumi Dāmu Eiropas tūrē (LET), kur gaidāma Lauras Jansones debija. Īsi pirms Ziemassvētkiem LET iepazīstināja ar sezonas kalendāru, kurā daži ieraksti vēl gaida apstiprinājumu, bet kopumā ir skaidrs, ka golferes gaida intrigas piesātināta sezona ar vismaz 23 turnīriem četrās pasaules daļās.

Sezona sāksies 1.februārī ar "Australian Ladies Masters", kur spēlēs arī par visu laiku izcilāko golferi sievieti Austrālijā uzskatītā Karrie Webb, kuras rēķinā ir uzvaras septiņos vispāratzītajos "Major". Loģiski, ka LET lielākā daļa spēlētāju ir no Eiropas valstīm, taču 1979.gadā dibināto tūri iecienījušas arī austrālietes, turklāt sezonas pirmos turnīrus kopīgi atzinušas gan LET, gan Austrālijas tūre.

Ar aizokeāna vecāko māsu - LPGA - Eiropas tūrei nav bijis viegli konkurēt, ko apliecina dažādu turnīru "Major" statuss. "British Open" līmeni par īpašu atzīst abās lielajās tūrēs, savukārt LET vienīgais papildu "Major" vēl ir tikai "Evian Masters". Lai gan "Evian Masters" ir arī LPGA kalendārā, par "Major" to Atlantijas viņā pusē neuzskata. LPGA garākā vēsture ir izveidojusi teju vispārpieņemtu uzskatu, ka tās īpaši izceltie četri turnīri ir dāmu "Major".

Zīmīgi, ka LET spēku jaunākajos laikos vairo Āzija un Tuvie Austrumi. Profesionālajā golfā turnīru balvu fonds ir nopietns rādītājs, ko augstāk spēj pacelt Austrumu ekonomika. No 7. līdz 10.martam Ķīnā notiks par Pasaules Dāmu čempionātu nosaukts turnīrs ar viena miljona ASV dolāru balvu naudu. Vēl dāsnāks ir tikai jau pieminētais "British Open" ar augusta sākumā Sentendrjūsas Vecajā laukumā paredzēto 2,5 miljonu dolāru balvu naudu un septembra vidū Francijā gaidāmais "Evian Masters" ar 2,5 miljoniem eiro, kā arī Austrālijas "Open" februāra vidū (1,2 miljoni ASV dolāru).

Līdzīgi kā kungu Eiropas tūrē arī LET dāmām visi sezonas ceļi ved uz Dubaiju, kur 2013.gada pēdējais mēnesis sāksies ar "Dubai Ladies Masters" un 500 000 eiro balvām.

LET kā rīkotājvalstis ir pārstāvēta arī Slovākija un Čehija, kur šovasar golferes pretendēs sadalīt pa 250 000 eiro. Tātad arī Austrumeiropā dāmu golfs sponsoriem šķiet gana pievilcīgs, lai ieguldītu nopietnus līdzekļus. Eiropā seno golfa valstu profesionālie "Open" dāmām tāpat lielākoties piedāvā balvās 250-350 tūkstošus eiro.

Lai attaisnotu savu vārdu tīri ģeogrāfiskā nozīmē, LET būs jāgaida līdz maija beigām, kad sezonā pirmais turnīrs Vecajā pasaulē risināsies Amsterdamā, bet līdz tam tūres dalībnieces gaida gara ceļošana no Austrālijas un Jaunzēlandes uz Ķīnu, Maroku, Dienvidāfriku un Turciju. Augusta vidū vēl ieplānota pauze ASV un Eiropas golferu cīņai Solheim kausa izcīņā Kolorādo, bet vēlā rudenī tūre pa ceļam uz Dubaiju iegriezīsies Ķīnā un Indijā.

Pēdējās izmaiņas , 27.12.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē