Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Marakešā vēl darīšanas

Pēc četrām izspēlētām kārtām Eiropas Dāmu tūres (LET) kvalifikācijas skolas priekšsacīkstēs Laura Jansone svētdien Marokā sasniedza pirmo mērķi un izcīnīja tiesības piedalīties nākamajā atlases līmenī. Četras dienas spēlējot divos Marakešas laukumos, Lauras rezultāts summā bija +4 virs PAR un grupā dalīta 35.vieta.

Priekškvalifikācijas pēdējā dienā "Amelkis" laukums tika izspēlēts ar PAR atbilstošiem 72 sitieniem. Bija gan četri bērdiji, tostarp trīs bedrītes pēc kārtas nospēlētas zem PAR, gan divi bugiji un divkāršs bugijs pēdējā spēlējamajā bedrītē. Kvalifikācijas pamatturnīram kvalificējās grupas 46 golferes ar rezultātu ne sliktāku kā +6 virs PAR. Grupas uzvarētāja angliete Emily Taylor konkurentes atstāja tālu aiz sevis ar -17 zem PAR.

Lauras stūrētais kuģis vienubrīd sašūpojās tikai trešajā raundā, kad "Al Madeen" laukumā astoņās bedrītēs saripoja +6 virs PAR, un pirms priekškvalifikācijas pēdējās dienas tika dalīta slidenā 40.vieta. Taču tas bija turnīrā zemākais punkts, un priekškvalifikācijas noslēguma raundā izdevās pakāpties augstāk.

Priekškvalifikāciju pārvarējušai 91 golferei pamatkvalifikācijā pievienosies vēl apmēram 60 dalībnieces, un viss prāvais spēlētāju skaits uz tee stāsies 13.decembrī, kad notiks pirmā no piecām kvalifikācijas kārtām. Sacensības turpināsies tajos pašos divos laukumos, kur iepriekš.

Salīdzinājumā ar priekškvalifikāciju Eiropas tūrē pirms gada salīdzinājums pat īsti neiznāk - pērn Laura Spānijā grupā finišēja 81.vietā ar rezultātu +24 virs PAR. Tātad šogad Gibraltāram otrā pusē spēlēts pavisam citā līmenī, kas LET tūrē nodrošina 12a dalības kategoriju.

Ar 12a kategoriju uz neko daudz vēl pretendēt nevar - tūrē ir kopumā 14 kategoriju, kuru numuri atbilst priekšrocības statusam. Piemēram, 4.kategorijas golferēm vienmēr ir priekšrocība pret 5.kategorijas īpašniecēm, piesakoties turnīram. Priekšrocību rangā 1.kategorijas dalībnieces tūrē ir ar mūža statusu, bet zemākais -14.- līmenis faktiski apzīmē spēlētāju no malas.

LET kvalifikācijas skolā var aizcīnīties līdz 8a kategorijai, kas nodrošina iespēju iekļūt spēlētāju sarakstā gandrīz visās tūres sacensībās. Marakešā pamatkvalifikācijas katu pēc 72 bedrītēm pārvarējušās spēlētājas saņems 9b kategoriju, bet turnīra beigās 30 labākās - 8a kategoriju.

LET priekškvalifikācijas grupas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 09.12.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē