Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

No 2016.gada bez 'enkura'

Vienotā paziņojumā R&A un USGA trešdien informēja par golfa noteikumos paredzētajām izmaiņām, kas no 2016.gada aizliegs sitienā 'noekurot' nūju. Tas neliegs pēc izmaiņu stāšanās spēkā izmantot jebkāda garuma puterus, jo vienīgais nosacījums būs sitiena izdarīšana brīvā vēzienā.

No 2016.gada 1.janvāra līdz ar jaunu noteikumu redakcijas ieviešanu stāsies spēkā izmaiņas Noteikumā 14-1b. Būs aizliegts izdarīt sitienu ar nūju, kas tieši vai ar roku atspiesta pret ķermeni, kā arī sitiena izdarīšanai atspiest pret ķermeni augšdelmu, lai radītu enkurojuma punktu, kas netieši noenkuro nūju.

Noteikumu stāšanās spēkā vēl nav izsludināta, un R&A un USGA pirms oficiālas formulējuma apstiprināšanas vēl izvērtēs visas golfa sabiedrības atsauces. Katra savu gala lēmumu R&A un USGA plāno pieņemt 2013.gada pavasarī.

Izmaiņu ieviesēji uzskata, ka paredzētie ierobežojumi ir ļoti specifiski, un atstāj spēlētājiem gandrīz neierobežotu personiskās tehnikas izvēli sitiena veikšanai. Turklāt četru gadu ilgais pārejas laiks ļaus golferiem vajadzības gadījumā adaptēties jaunajām prasībām.

R&A un USGA uzskata, ka izmaiņas atbilst spēles ilgtermiņa interesēm un nodrošinās, ka sitiens jebkurā gadījumā būs visas nūjas vēziens uz bumbu.

USGA izpilddirektors Mike Davis uzsvēra, ka golfa 600 gadu vēsturē spēles būtība ir satvert nūju rokās un brīvi to vēzēt uz bumbu. "Spēlētāja izaicinājums ir kontrolēt visas nūjas kustību vēzienā uz bumbu, bet nūjas noenkurošana izmaina šī izaicinājuma būtību. Mūsu lēmums ir, ka golfa noteikumi jāizmaina, lai saglabātu golfa vēziena tradicionālo raksturu, izslēdzot arvien pieaugošo praksi nūju noenkurot."

Sitiens ar nūjas noenkurošanu nav jaunums, taču pēdējos divos gados tas iemantojis arvien lielāku popularitāti. R&A un USGA norāda, ka lēmumu rīkoties vadījusi stingra vēlme pavērst tendenci pretējā virzienā un saglabāt tradicionālo golfa vēzienu.

Ieteiktais Noteikuma formulējums:

Noteikums 14-1b Nūjas noenkurošana

Izdarot sitienu, spēlētājs nedrīkst noenkurot nūju ne tieši, nedz arī izmantojot 'enkura punktu'.

1.Piezīme: Nūja ir noenkurota tieši, kad spēlētājs ar nodomu tur nūju vai satvēriena roku kontaktā ar jebkuru sava ķermeņa daļu, taču spēlētājs drīkst turēt nūju vai satvēriena roku pret roku vai apakšdelmu.

2.Piezīme: 'Enkura punkts' pastāv, ja spēlētājs ar nolūku tur apakšdelmu kontaktā ar jebkuru sava ķermeņa daļu, lai izveidotu satvēriena rokai stabilu punktu, ap kuru otra roka var vēzēt nūju.

Plašākai informācijai: www.RandA.org/anchoring vai www.usga.org/anchoring

Golferi arī aicināti paust savu viedokli golfs.lv, atbildot uz 'Aktuālo jautājumu'.

Pēdējās izmaiņas , 28.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē