Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rory duplets

Ar "Singapore Open" izcīnītu trešo vietu Rory McIlroy svētdien pietika, lai kļūtu par golfā otro spēlētāju, kam gadu izdosies pabeigt kā līderim gan ASV, gan Eiropas PGA tūres naudas listēs. Eiropas tūrē McIlroy ir ieguvis 1,27 miljonu eiro pārsvaru par tuvāko konkurentu zviedru Peter Hanson, un atlikušie divi turnīri lietu kārtību "Race to Dubai" vairs nemainīs.

Pirms McIlroy par Eiropas un ASV tūrēs veiksmīgāko spēlētāju pērn kļuva ziemeļīra komandas biedrs Ryder kausa komandā Luke Donald. Savukārt McIlroy Eiropas naudas listes uzvarētāju sarakstā ir jaunākais golferis kopš Sandy Lyle panākuma 1979.gadā.

Novembra sākumā 23 gadus vecais McIlroy parakstīja līdera cienīgu līgumu ar "Nike" par 250 miljoniem dolāru, kas padara viņu par otro komerciāli veiksmīgāko Lielbritānijas sportistu aiz futbola ikonas David Beckham. Nākamgad "Nike" pasaulē McIlroy aizstās Tiger Woods tēlu.

McIlroy atzina, ka izcilai sezonai būtu pieticis ar šovasar ASV PGA čempionātā nodrošināto karjerā otro "Major" uzvaru, taču iegūtā pirmā vieta naudas listē abās lielajās tūrēs ir lieliska odziņa uz kūkas. Priecāties par sasniegto pasaules ranga līderis ilgi gan netaisās, un atgādināja, ka Colin Montgomerie Eiropas tūrē bijis labākais astoņas reizes, tādēļ viena titula ieguvējiem ir vēl tālu līdz izcilniekiem.

Līdz sezonas beigām Eiropas tūrē vēl palicis šonedēļ turnīrs Honkongā un vēlāk novembrī paredzētais Dubaijas pasaules čempionāts.

Pēdējās izmaiņas , 12.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē