Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Sešinieks uz Turciju

Var jau gadīties, ka novembra otrajā pusē golfa sezona vēl nebūs noslēgusies arī Latvijā, taču vismaz seši golferi ir ieplānojuši valsts svētku laikā Latvijas godu aizstāvēt Turcijā klasiskajā „World Golfers Championship” (WGC). Turnīrs, kur uzvarētājus nosaka handikapa spēlē vairākās HCP grupās, notiks jau 11.reizi, tātad savu dzīvotspēju un noderību tas ir pierādījis.

 

Latvijas homandā ir pieteikti Niklass Braathen (HCP 0-5), Normunds Mazjānis (HCP 6-10), Aigars Pērkums (HCP 11-15), Andris Forstmanis (HCP 16-20), Jānis Uzkliņģis (HCP 21-25) un Juris Binde (HCP 26-30).

 

Tas gan nenozīmē, ka tieši šajās HCP grupās latvieši arī spēlēs. Dalījums pa grupām būs pēc handikapa uz turnīra sākuma dienu, tātad vēl var tikt gan augstākā grupā, gan arī nonākt nedaudz zemākā līmenī.

 

Paredzams, ka Latvijas komanda būs atpazīstama pēc vienotiem formas tērpiem, ko būs izdevies nodrošināt Braathen sniegtā atbalsta dēļ.

 

Turnīrs risināsies no 19.-26.novembrim Antālijā pieczvaigžņu „Gloria Golf Resort” laukumos. Tieši tad golfa kūrortā atklās jauno „Championship Course”, un WGC būs pirmais turnīrs, kas tajā notiks.

 

Rīkotāji sagaida, ka WGC būs trīs simti dalībnieku, turklāt bijušās hokeja zvaigznes Sven Tumba iedvesmotā turnīra patrons ir PGA leģenda Arnold Palmer.

 

Uzvarētājus noteiks gan individuāli katrā HCP grupā, gan komandu konkurencē. Katras komandas rezultātā ik dienu ieskaitīs trīs labākos rezultātus. Būs četras sacensību dienas, tātad labākos noskaidros pēc 72 bedrīšu izspēles.

 

Pērn WGC notika Taizemē, kur latvieši nebija pārstāvēti. Līdz šim pēdējo reizi no Latvijas golferiem WGC spēlēja Lidija un Vitālijs Gavrilovi 2003.gadā Dominikānā.

Pēdējās izmaiņas , 27.09.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē