Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vēdernieku dumpis

Ja golfa noteikumu izdevēji iepriekš ļāvuši noprast, ka garo vēdera puteru likumīgās dienas varētu būt skaitītas, tad vairāki PGA tūres spēlētāji nule kā pauduši apņēmību to nepieļaut. Dumpinieku līdera lomu Ķīnā notiekošajā "HSBC Champions" turnīrā uzņēmies Keegan Bradley.

Ieviešot izmaiņas, kas liegu izmantot garos vēdera puterus, tiktu padarītas bezjēdzīgas ilgās stundas uz treniņgrīniem, teica Bradley. Pērn PGA čempionātā Bradley kļuva par pirmo golferi, kas "Major" turnīrā uzvarēja, spēlējot ar vēdera puteri. Vēlāk viņam sekoja Webb Simpson "US Open" un Ernie Els "British Open", kur garo puteri izmantoja arī otrās vietas ieguvējs Adam Scott.

"Darīšu visu, ko vajag, lai tūrē aizstāvētu sevi un citus puišus," teica Bradley, cerot arī uz amata brāļu atbalstu. "R&A un USGA spēlei jāpiesaista golferi, nevis tie jāatgrūž."

Vienisprātis ar Bradley ir Carl Pettersson, solot, ka nebūs vienīgais, kurš atbalstīs tiesāšanos ar golfa jumtorganizācijām, ja nonāks līdz garo puteru aizliegumam. Savukārt Scott apšaubīja, ka garais puteris sniedz tādas priekšrocības, ka būtu aizliedzams. Pagaidām neviens neesot paskaidrojis, kādas ir garo puteru īpašības, kuru dēļ tos varētu prasīt aizliegt.

Jau pavasarī R&A vecākā izpildamatpersona Peter Dawson teica, ka vadošajās golfa organizācijās aktīvi diskutē, vai ripināšanā būtu pieļaujama putera atbalstīšana pret ķermeni. Noprotams, ka lēmums par vēdera puteriem varētu būt gaidāms līdz gada beigām.

Ja tiks ieviests vēdera putera aizliegums, tas tik un tā nestāsies spēkā ātrāk kā 2016.gadā, kad ieviesīs jaunu noteikumu redakciju.

Pēdējās izmaiņas , 02.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē