Arhīvs
8. Maijs, 2024. Staņislavs, Staņislava, Ceronis, Stefānija
Pāru kaujas
rezultâti

Nedēļas pārlēciens

Kamēr pasaulē ir izaicinājumi, vienmēr kāds tiem atsauksies. Vai pasaulē viss ir īstajās vietās, uz brīdi jāpārliecinās arī golfs.lv, kas ierastajā ritmā atgriezīsies pēc neilgas nedēļas pauzes. Tikmēr Laura Jansone LPGA kvalifikācijas skolā būs aizvadījusi otro kārtu, bet māsas Puisītes pēc atgriešanās no Turcijas būs atsākušas startēt NCAA. Citi tikmēr var arī iepazīt savdabīgu golfa ceļojumu topu.

Piedzīvojumu meklētājiem golfā ceļojumu aģentūra cheapflights.com ir apkopojusi pasaulē 10 bīstamākos golfa laukumus. Bez reklāmas pieskaņas golfs.lv piedāvā iepazīt sarakstu, kur atrodami gan iepriekš nojaušami, gan ļoti specifiski galamērķi.

1. "Prison View Golf Course" (Angola, Luiziāna, ASV)

"Louisiana State Penitentiary" ir ASV lielākais augstākās drošības pakāpes cietums. Tajā darbojas ferma, ir savs radio un televīzija, kā arī deviņu bedrīšu golfa laukums ar treniņlaukumu un kluba māju. Laukums ir atvērts arī jebkuram apmeklētājam, kam raunda izspēle maksā 10 dolāru. Ir gan dažas neērtības - pirms pieteikt starta laiku, jāiesniedz savi dati, kas tiks pārbaudīti 48 stundās. Golfa laukums ir cietuma teritorijā, tādēļ jārēķinās ar attiecīgu automašīnas un personas fizisku pārbaudi. Šaujamieročus būs jāatstāj mājās un alkohols nav atļauts.

2. "Singapore Island Country Club" (Singapūra)

Vēsturiskais un Singapūrā senākais golfa laukums vienmēr tiks atpazīts pēc spēlētāju un savvaļas faunas mijiedarbības. Viens no slavenākajiem un šaušalīgākajiem gadījumiem bija profesionāļu turnīrā 1982.gadā, kad Jim Stewart aci pret aci satikās ar trīsarpus metrus garu kobru, ko viņš nosita. Arī mūsdienās golferus brīdina uzvesties rāmi un dot ceļu, ja laukumā ceļi krustojas ar kādu mežacūku. Vietējie laukuma noteikumi paredz, ka jebkurš mežacūku vai mērkaķu rakums drīkst tikt uzskatīts par remonta zonu.

3. "Lost City Golf Course" (Sansitija, Dienvidāfrika)

Pēc Gary Player dizaina radītais laukums ar tuksnesi, kalniem, ūdeņiem un parka ainavu kopumā atbilst idillei par golfa spēli savvaļas Dienvidāfrikā. Taču modrību labāk nezaudēt 13.bedrītes dēļ, kur pieeju grīnam sargā ne tikai ūdens šķērslis, bet arī tajā mītošie apmēram 40 Nīlas krokodilu. Labāk barojušies eksemplāri ir vairāk nekā divus metrus gari. Spēlētājus laicīgi brīdina labāk bumbiņu lieku reizi nomest, nevis tuvoties teritorijai, ko reptiļi uzskata par savu.

4. "Merapi Golf Course" (Jogjakarta, Indonēzija)

Senās pilsētas Jogjakartas piepilsētā izvietotā publiskā laukuma apmeklētāji allaž priecājas par skaistu laiku, brīnišķīgu ainavu un īpašu, teju mistisku vietas sajūtu. Savukārt iedvesmu raitai spēlei veicina apziņa, ka laukums izvietots Merapi kalna pakājē. Aktīvais vulkāns Merapi pēdējo reizi pamatīgu izvirdumu sarīkoja 2010.gada decembrī, kad vulkāniskie pelni pilnībā pārklāja laukumu. Sirēnas skaņas nozīmē brīdinājumu nekavējoties pamest laukumu.

5. "Camp Bonifas" (Panmundžoma, Dienvidkoreja)

Par laukumu šeit dēvē vienīgo PAR 3 bedrīti, kas atduras pasaulē visbruņotākajā robežā. ANO komandpunkta bāze atrodas 400 metru no demilitarizētās zonas, kas nodala Korejas ziemeļus un dienvidus. 192 jardu bedrīti aptver piecmetrīgs žogs, bet pēc kāda greiza sitiena bumbiņa var izraisīt mīnas eksploziju.

6. "Carbrook Golf Club" (Brisbena, Austrālija)

Haizivis un Austrālija labi sader kopā, bet ne tik ierasti būs redzēt tās pārdesmit kilometru no okeāna, spēlējot 15.bedrīti. Kad deviņdesmitajos gados Loganas upe pārplūdināja laukumu, tas bagātinājās ar dažādām zivīm, tostarp arī jaunām haizivīm. Tagad šīs no ārpasaules nošķirtās radības dzīvo golfa laukuma ezeros, un nereti kāda klasiska virs ūdens peldoša spura atgādina, ka buļļhaizivis ir gatavas pastrīdēties par to, kurš te ir galvenais.

7. Pasaules ledus golfa čempionāts (Uummannaga, Grenlande)

Ik gadu golfa laukums Grenlandē mainās, jo tā formas ietekmē dabas untumi un ledus stāvoklis. Ik martu, ja klimats ir labvēlīgs, fjordos starp aisbergiem top deviņu bedrīšu laukums, kur aizvadīt 36 bedrīšu turnīru. To varētu dēvēt par arktisko čempionātu, tādēļ nav brīnums, ka spēlētājiem tiek ļauts ripinājumam noskrāpēt ledu labākai līnijai. Citādi viss kā parasti, ja neskaita -50 grādus zem Celsija un iespēju satikt polārlāci.

8. "Ocean Course Golf Course" (Kiavaailenda, Dienvidkarolīna, ASV)

Laukums 1991.gadā uzņēma Ryder kausa izcīņu, kur mača likteni izšķīra pēdējais ripinājums, taču nesagatavotam spēlētājam te ir arī citi izaicinājumi. Smilšu kāpās salas tālākajā punktā uzbūvētajā laukumā jārēķinās ar brangu un reizēm pat fiziski smagu vēju, kas raunda izspēli pastiepj līdz sešām stundām. Nevajadzētu ļauties arī sagurumam no Dienvidkarolīnas kveldējošā karstuma un mitruma, jo tad, meklējot vēja tālāk aizpūsto bumbiņu, var gadīties par vēlu ieraudzīt kādu nelāgā omā esošu radījumu, piemēram, aligatoru vai kādu no dažādajām indīgajām čūskām.

9. "Skukuza Golf Course" (Krīgera nacionālais parks, Dienvidāfrika)

Safari te var apvienot ar golfa spēli. Lauvas, ziloņi, leopardi, bifeļi un citi zvēri te ieklīst no nacionālā parka. Tiem, kam tas šķiet neticami, labāk rūpīgi izlasīt informācijas lapu, ar ko jāiepazīstas ikvienam spēlētājam. Tikai pēc attiecīgā papīra parakstīšanas var doties uz tee, turklāt bruņotam ar zinībām, kā izturēties pret katru nejauši satiktu četrkājaini. Galvenās pamattēzes ir neskriet un turēties tālāk no ūdens, jo nīlzirgi ir neticami ātri un gandrīz vienmēr sliktā omā. Tikšanās ar dusmīgu un bezbailīgu begemotu reti kam dzīvē atstāj nākamo iespēju.

10. "Cape Kidnapper's Golf Course" (Hokbeja, Jaunzēlande)

Laukums noteikti nav spēlējams tiem, kam bail no augstuma. Ainavas ar 180 grādiem Klusā okeāna un piekrastes gluži vai apstulbina, bet sešās bedrītēs vertikālas klinšu sienas sniedzas pārsimt metru zemāk līdz sāļajiem viļņiem. Īpaša ir par "Pirāta dēli" nosauktā 15.bedrīte, kur arvien šaurākais fērvejs beidzas ar 20 metru platu grīnu, taču aiz tā ir brīvs vertikāls kritiens līdz okeānam. Nekādu norobežojumu nav, tādēļ labāk laicīgi atradināties no paraduma ripināšanas līnijas pētīšanā tālu atkāpties.

Pēdējās izmaiņas , 09.10.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē