Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Starts dienvidu kompānijā

Pēc treniņu dienām pasaules amatieru komandu čempionātā Latvijas spēlētāji Kārlis Broders, Roberts Eihmanis un Mikus Gavars ceturtdien Turcijā startēs vieni no pirmajiem kopā ar Irānas un Maķedonijas spēlētājiem. Pirmā no četrām kārtām Latvijas komandai "Antalya Golf Club" būs "PGA Sultan" laukumā.

Savukārt piektdien Latvijas golferi "Cornelia Golf Club" Faldo laukumā dosies pēdējie kopā ar sāncenšiem no Bahreinas un Guamas. Tāpat kā dāmām arī kungiem komandas rezultāts ik dienu būs divu individuāli labāko rezultātu summa.

Praktiski ik gadu pieaug turnīrā pārstāvēto valstu skaits, kas Turcijā sasniedzis 72 valstsvienības. Kapteiņa Dāvja Puksta vadītajai Latvijas izlasei nebūs viegli iekļūt TOP 50, kas varētu būt komandas pirmais mērķis.

Formāli visaugstāk Latvijas kungi pasaules čempionātā līdz šim ir tikuši debijas reizē, kad Jānis Ritums kopā ar Joahimu, Jāni un Eliasu Viegliņiem 1994.gadā ieņēma 42.vietu, tiesa, apsteidzot tikai divas valstis. Pēc tam latvieši konsekventi ir turējušies sestajā desmitā - 52.vieta 1998.gadā, 56.vieta 2000.gadā, 60.vieta 2000.gadā un 54.vieta 2006. un 2008.gadā. Līdz šim pēdējā startā 2008.gadā Austrālijā aiz Latvijas palika 11 komandas.

Cīņā par pasaules labākajai amatieru valstsvienībai pasniedzamo Eisenhower kausu pagaidām vislabāk ir veicies amerikāņiem, kuri uzvarējuši 13 no 27 čempionātiem.

Pēdējās izmaiņas , 04.10.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē