Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa šokē

Eiropas golferi svētdien "Medinah Country Club" laukumā pie Čikāgas paveica gluži vai neticamo un otro reizi pēc kārtas izcīnīja Ryder kausu, lai gan pirms pēdējās sacensību dienas pārliecinošu favorītu lomā bija mājinieki amerikāņi.

Pēc pirmajām divām dienām pāru spēlēs Eiropas komanda zaudēja ar 6:10, taču viss strauji mainījās svētdien, kad individuālajās cīņās ASV pārsvars strauji pārvērtās čikā. Gūstot panākumus pirmajās sešās no astoņām cīņām, Eiropa panāca izlīdzinājumu, bet izšķirošo punktu un uzvaru ar 14,5:13,5 nodrošināja vācietis Martin Kaymer, kurš uzvarēja Steve Stricker.

Eiropas komandas atspēlēšanās bija viena no pārsteidzošākajām Ryder kausa izcīņā, kas pirmo reizi norisinājās 1927. gadā ASV, kad mājinieki uzņēma Lielbritānijas golferus. Visas Eiropas izlase pret amerikāņiem spēlē kopš 1979.gada.

Ryder kausu Eiropas golferi izcīnīja arī pirms diviem gadiem Velsā, bet kopumā to ir ieguvuši deviņas reizes. Nākamreiz prestižo trofeju izcīnīs 2014. gadā Skotijā.

Zemāk apkopotā golferu reakcija turnīra noslēgumā raksturo tik atšķirīgo noskaņojumu abās nometnēs pēc negaidītā iznākuma.

Eiropa

Kapteinis Jose Maria Olazabal: Seve [Ballesteros] gars vienmēr būs šajā komandā. Viņš bija nozīmīgs faktors, un iepriekšējā vakarā komandas sapulcē puiši, šķiet, saprata, ka vissvarīgākais ir ticēt, un domāju, ka viņi to darīja.

Martin Kaymer: Tas ir neaprakstāmi. Pēdējās divās, trijās bedrītēs tik ļoti nervozēju. Tagad zinu, kā tas ir,- izcīnīt Ryder kausu.

Justin Rose: Esam šokēti. Mēs tiešām gribējām ticēt, taču mums nebija ilūziju par to, cik smaga diena mūs sagaida.

Ian Poulter: Ryder kauss ir tas, no kā dzimst atmiņas un sapņi. Mēs zinājām, ka mums ir iespēja, un ziniet, šeit tapa vēsture. Tas ir neticami.

Luke Donald: Mans darbiņš kā pirmajam spēlētājam bija dabūt pirmo punktu. Ceru, ka puiši no tā guva daudz iedvesmas.

Graeme McDowell: Šonakt plūdīs alus un asaras. Ryder kauss atgriežas Eiropā.

Rory McIlroy: Šis mums ir visīpašākais un unikālākais turnīrs. Nav nekā labāka, kā svinēt uzvaru kopā ar komandas biedriem.

ASV

Kapteinis Davis Love III: Man vēl nav ko teikt. Mēs visi esam kā apstulbināti. Tas ir nedaudz šokējoši. Mēs tik labi spēlējām, ikviens mūsu komandā spēlēja labi.

Zach Johnson: Ryder kauss ir labākais, ko golfā esmu piedzīvojis. Nezinu, kas pat aptuveni varētu tam līdzināties.

Steve Stricker: Mēs piecelsimies un notrauksim putekļus. Mēs esam izturīgi kā golferiem pienākas, jo spēle to prasa.

Phil Mickelson: Domāju, ja būtu uzvarējis savu maču, būtu vēl daudz cīņu, un viss būtu kārtībā.

Tiger Woods: Mēs startējām kā komanda. Manas spēles laikā Eiropa jau bija nodrošinājusi iespēju paturēt kausu, un viss bija beidzies.

Jim Furyk: Mēs gribējām izcīnīt Ryder kausu kā komanda, bet to nepaveicām. Taču prom arī dosimies kā komanda.

Ryder kausa REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē