Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Fenomenāls starts (3)

Tieši tā! Fenomenāla un pat paradoksāli spoža Latvijas valstsvienībai izvērtās pirmā kārta pasaules amatieru komandu čempionātā. Latvija - sieviešu amatieru golfā otrā spēcīgākā valsts pasaulē aiz Zviedrijas! Protams, pēc viena raunda rezultātiem medaļas Turcijā nedalīs, taču māsas Puisītes ceturtdien bija vērtīgākas par daudzās golfa lielvalstīs ieguldītajiem miljoniem.

Krista Puisīte "Gloria Golf Club" Jaunajā laukumā 18 bedrītes izspēlēja ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR, bet Māras Puisītes rezultāts bija atbilstošs PAR. Tādējādi komandas rezultātā -2 zem PAR un 2.vieta, vienu sitienu atpaliekot no zviedrietēm. Lindai Dobelei debijas raunds pasaules čempionātā beidzās ar +14 virs PAR, taču rezultāti lielākajā daļā bedrīšu liecina, ka viņai pa spēkam ir būtiski labāks sniegums.

Kā raķete startēja Krista, ik pa brīdim kādā bedrītē ierakstot sev bērdiju, un, spēlējot bez bugijiem, 12.bedrītē sasniedzot jau -5 zem PAR. Turpinājumā gan bija arī divi bugiji un divkāršs bugijs 17.bedrītē, tomēr dienas sestais bērdijs ļāva pēdējo grīnu pamest ar -2, kas neoficiālajā individuālajā rezultātu tabulā ir dalīts trešais labākais rezultāts.

Māra bezkompromisu cīņā tika pat pie septiņiem bērdijiem, tomēr pieci bugiji un divkāršs bugijs summā atstāja PAR atbilstošu rezultātu.

Aiz Latvijas ar -1 zem PAR seko uzreiz sešas valstis, bet pašreizējās čempiones korejietes ar PAR dala 8.vietu 53 valstu konkurencē.

Krista intervijā turnīra organizatoriem teica, ka pirms starta pasaules čempionātā uzvaru ASV studentu sporta (NCAA) turnīrā izcīnīja ar labu ripināšanu, taču garā spēlē nebūt nav bijusi laba. Taču šodien garā spēle bija laba, bet ripināšana - vēl labāka. Krista arī paskaidroja, ka pieredzi viņu ir padarījusi par nobriedušāku spēlētāju.

"Golfā briedums vienmēr ir svarīgs faktors," teica Krista. "Kad esi nobriedis, tu nesatraucies par netrāpītiem sitieniem vai neveiksmīgu bumbas pozīciju," viņa piebilda.

Latvijas kapteine Santa Puče vēsta, ka sajūtas laukumā bija neticamas - gluži kā paralēlā pasaulē. Latvijas meitenēm laukumā sekoja TV kameras, bet vēlāk interviju kārotāji stāvēja rindā. Tāpat neviens nesteidz solīt, ka turnīra noslēgumā Latvija būs tikpat augstu, taču prieks, ka viena iespēja tika izmantota pilnībā.

Cerams, turpinājumā Latvijas spēlētājām nenotrīcēs roka no pašu apzinātajām iespējām cīnīties par augstākām vietām nekā iepriekš. Jebkurā gadījumā meitenes jau pierādīja, ka ar viņām jārēķinās ikvienai konkurentei, un visa Latvijas izlase ir pelnījusi atbalstu visa turnīra garumā neatkarīgi no iespējamiem kāpumiem vai kritumiem.

Pasaules amatieru komandu čempionāta REZULTĀTI

IGF raksts par Latvijas komandu

Pēdējās izmaiņas , 27.09.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē