Arhīvs
8. Maijs, 2024. Staņislavs, Staņislava, Ceronis, Stefānija
Pāru kaujas
rezultâti

Prezidenta kauss paliek “Viesturos”

Golfa kluba “Viesturi” Prezidenta Gunāra Pīlādža kausa izcīņa sestdien risinājās īstā svētku atmosfērā – ar mūziku un ziediem kluba mājā, cienastu visdažādākajām gaumēm un oktobrim nepiedienīgi lielisku laiku. Tādēļ neviens arī nepārdzīvoja, ka galvenā balva turpat “Viesturos” praktiski vien palika – uzvarēja kluba pro Valdis Liepiņš, kurš spēlēja kopā ar Aigaru Āboliņu.

Ja par īstu rudeni neliecināja gandrīz vasarīgais siltums, tad vienas otras komandas rezultāti lika saprast, ka arī pavasaris nu nepavisam nav. Tā “Ozo Golf Club” pro Hakan Svensson kopā ar Niklas Braathens 18 bedrīšu iziešanai pietika ar 60 sitieniem (bruto), un –10 zem PAR ir ļoti respektabls rezultāts pat pāru spēlē. Oficiālajiem uzvarētājiem stroke vērtējumā bija par pieciem sitieniem vairāk, taču kā jau šādos turnīros notiek, handikapam bieži vien ir izšķiroša nozīme.

Par to, ka golfam piemērotā diennakts daļa kļūst jo īsāka, vairāk par citiem pārliecinājās tie golferi, kuri kluba mājā atgriezās pēdējie. Necaurredzama migla kopā ar pamatīgu mijkrēsli padarīja dažiem pēdējās bedrītes par instinktu golfu, tomēr ar pārbaudījumu visi tika galā godam, un par slikto likteni nesūdzējās.

Tuvojoties sacensību sezonas pēdējiem akordiem, sestdiena “Viesturos” pulcēja gandrīz 90 spēlētāju, tā kā atsaucība Prezidenta kausa izcīņā šogad bija tik liela kā reti kurā citā turnīrā. Arī rezultāti bija ļoti blīvi, jo īpaši turnīra tabulas vidusdaļā, kur vietām pat sešu vietu sadalījumu noteica komandas handikaps.

Arī uzvarētāji par tādiem kļuva, pateicoties zemākam handikapam, jo tikpat daudz neto sitienu (54) bija otrās vietas ieguvējiem Kasparam Krištopanam un Jurim Vaskānam. Par vienu sitienu atpalika trešās vietas īpašnieki Aigars Pērkums un Jūlija Osmolovska, kam drošas cerības uz uzvaru noslīka otrā apļa piektajā bedrītē, kur nācās izdarīt septiņus sitienus.

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē