Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

„Ozo” finišs, „Viesturos” - zaļie

Kamēr Latvijā nevaldīs subtropu klimats, ik gadu pienāks sacensību sezonas noslēgums. Šis gads nav izņēmums – sestdien Sezonas noslēguma turnīrs risināsies „Ozo Golf Club”, bet „Viesturos” pēdējie mači gaidāmi nedēļu vēlāk. Šosvētdien Jaunmārupē uz Zaļo kausa noslēguma posmu gaidīs tos, kam handikaps nav zemāks par 30. 

Kā jau sezonas noslēgumā, „Ozo Golf Club” turnīra formāts ir pielāgots ne tik daudz sportiskām interesēm kā labai laika pavadīšanai patīkamā kompānijā. Sacensībām piesakās komandas, kurās ir pa četriem spēlētājiem. Starts paredzēts shotgun formātā plkst. 9.30.  

Katras komandas handikaps scramble HCP neto spēlē ir 10 procentu no visu četru spēlētāju handikapa summas. Jāņem vērā, ka komandas rezultāts katras bedrītes izspēlē tiek fiksēts līdzko tās bumbiņa pirmo reizi iekrīt bedrītē. Tādēļ spēlētājiem ir lietderīgi iepazīties ar nolikumu, kurā ir paredzētas vēl dažas specifiskas nianses. 

Visi turnīra dalībnieki sacensību noslēgumā ir aicināti uz sezonas noslēguma Lielo torti un kafiju. Būs arī loterija - kāds veiksminieks saņems dāvanu karti trim nodarbībām pie "Ozo Golf Club" pro. Būs arī sezonas nomināciju pārsteiguma balvas.

Savukārt „Viesturos” Zaļo kausa izcīņā viss būs vienkāršāk – HCP stableford spēlē kungiem un dāmām būs pa divām grupām. Kungiem HCP 30-35 un HCP 36, dāmām - HCP 30-36 un HCP 37-40. 

Tā kā dienas paliek jo īsākas, sarūk arī „Viesturu” treniņlaukuma darba laiks. Visi, kuri centīsies meistarību uzlabot vēl šoruden, darba dienās tiks gaidīti no plkst. 14 līdz plkst. 19. Sestdien un svētdien treniņlaukums būs atvērts no plkst. 9 līdz plkst. 19. 

Ozo Golf Club

Sezonas Noslēguma turnīrs

2005.gada 8. oktobrī

 

Sacensību nolikums

 

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2005.gada 8. oktobrī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

            2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba un Ozo Golf Club apstiprinātiem golfa noteikumiem.

            2.2. 18 bedrīšu sitienu spēle.

            2.3. Sacensības notiek komandu konkurencē (4 cilvēku komandā). Formāts – scramble (HCP netto).

            2.4. Noteikumi: Katrs spēlētājs no komandas izsit no tee. Pēc tam komanda pieņem lēmumu, kuru bumbu spēlēt tālāk.

Papildnosacījumi no tee:

Spēles laikā komandā obligāti jāizvēlas kā minimums katra spēlētāja 3 tee sitieni.

PIEMĒRS. Ja komanda nav izvēlējusies nevienu spēlētāja A tee sitienu līdz 16. bedrītei, tad 16., 17., 18. bedrītē komanda ir spiesta turpināt spēli pēc spēlētāja A tee sitiena (spēles kartiņā komandai jāatzīmē, kādās bedrītēs, kurš spēlētājs ir veicis tee sitienu).

No fairway pirmais sit tas, kura bumba ir izvēlēta. Pēc tam no tās pašas vietas sit pārējie. (No fairway ne tālāk kā 15 cm no iepriekšējā sitiena vietas bumbu drīkst nolikt. Ja bumba tiek spēlēta no „rafa”, tad bumbiņa jādropē „rafā”). Uz „grīna” pirmais ripina tas, kura bumbiņa ir izvēlēta par labāko. Rezultāts tiek fiksēts tad, kad kāda no bumbām ir bedrītē.

PIEMĒRS. Spēlētājs A ripina uz „birdie put”. A izsit nedaudz garām pēc tam uzreiz pienāk un ieripina bumbu bedrē (it kā nodrošinot komandai „par”) nepagaidījis, kamēr citi izspēlēs iepriekšējo sitienu. Šai gadījumā komanda sev ieraksta „par”.

            2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Komandas:

3.1. Komandas sastāda paši sacensību dalībnieki. Komandas HCP veido 10 procentu no visu (četru) dalībnieku HCP summas. Piemēram: spēlētāja A handikaps – 6, B – 13, C- 21, D – 36. Summa – 76. Komanda piedalās sacensībās ar HCP 7,6.

3.2. Komandā kopā var spēlēt gan sievietes, gan vīrieši ( sievietes spēlē no sarkanajiem „tee”, vīrieši no dzeltenajiem „tee”).

3.3. Katra komanda startē zem oriģināla nosaukuma.

3.4. Tiks novērtēts arī komandas nosaukumam atbilstošs tēls.

4. Starta laiks visiem vienlaicīgi (shot gun) pulksten 9.30 saskaņā ar bedrīšu izlozi.

            4.1. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 6.10.2005. plkst. 17.00 Ozo Golf Club recepcijā. Komandu skaits ierobežots – 22.

6.Vietu dalīšana. Sacensībās uzvar tā komanda, kas uzrāda labāko rezultātu pēc HCP netto (stroke mīnus komandas HCP). Ja komandām ir vienāds rezultāts, notiek pārspēle uz 13. bedrītes. Uzvar tā komanda, kuras spēlētājs piesit tuvāk bedrītei no „tee”.

7. Tiesāšana:

            Tiesnešu kolēģija (cometee) – Armands Puče, palīgs – Artūrs Krukovs.

8. Dalības maksa:

Dalības maksa Ls 10.00, green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

 

Pēc sacensībām visi laipni gaidīti uz Ozo Golf Club 2005. gada noslēguma sacensību Lielo Torti un kafiju. Apbalvošanas ceremonijā arī Ozo Golf Club 2005. gada sezonas nomināciju pārsteiguma balvas. Loterijā dāvanu karte ar 3 nodarbībām pie viena no Ozo Golf Club pro 2006. gada sezonā, kur piedalās tikai klātesošie sacensību dalībnieki.

 

 

Zaļā kausa 4.posms

 

sacensību nolikums

 

1.Sacensību vieta un laiks.

Sacensības notiek Golfa laukumā  Viesturi   09.10.2005.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Handikapu spēle ( stableford ) 18 bedres. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

2.4.Kungi spēlē divās grupās: 1.HCP 30-35  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )  2.HCP 36  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )

2.5. Dāmas spēlē divās grupās: 1.HCP 30-36  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )  2.HCP 37-40  (Maksimālais dalībnieku skaits 12 )

2.6. Maksimālais dalībnieku skaits – 48.

2.7. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas – Sarkanās, Seniori ( no 55 gadiem ) – Zilās, Jaunieši ( līdz 12 gadiem ) – Zilās

2.8Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

 3.Vietu dalīšana

Handikapu spēle: ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi, tad izspēlē  “ pēkšņās nāves “ pārspēli .Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts pārspēle turpinās uz 9.bedrītes utt.

4.Starta laiks

4.1. Starts notiek vienā grupā 10.00, saskaņā ar izlozi.

4.2. Katrs spēlētājs ir pats atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

5.Pieteikšanās

Pieteikšanās sacensībām līdz 07.10,.2005 pl.18.00.

6.Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās GK Viesturi sacensību komitejas locekļi.

7.Dalības maksa

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 10,-Ls.

8.Apbalvošana

Apbalvo-(Dāmas:1.-3.vieta, 30-36 Hcp)  (Dāmas:1.-3.vieta, 37-40 Hcp)  (Kungi:1-3 vieta, Hcp 30-35) (Kungi:1-3 vieta, Hcp 36) 

Apbalvo tālāko sitienu dāmām - 9.bedrite,  kungiem – 3. bedrīte ( Abos apļos )

Apbalvo tuvāko sitienu 2. bedrītes ( Abos apļos ).    

 

 

 

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē