Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Čempiona atgriešanās

"Arclinea" Latvijas match-play čempionāts bija pietiekami liels kārdinājums, lai uz kara takas izvilinātu atgriezties Miku Gavaru, un kungu fināls svētdien "Ozo Golf Club" neatstāja vienaldzīgu nevienu līdzjutēju. Finālā Gavars pieveica Kristapu Krištopanu, lai gan pēc deviņām bedrītēm viņš noteikti nebija derību slēdzēju favorīts. Dāmām ar mazāku stresu uzvarēja Māra Puisīte.

Pēc turnīra sieta publicēšanas diez vai daudzi paredzēja Kristapa Krištopana dalību finālā. Taču ar uzvaru pār līdzšinējo čempionu Kārli Broderu ceturtdaļfinālā un Kristapa Gulbja pieveikšanu pusfinālā viņš līdz pēdējai kārtai pretendēja uz uzvaru.

Arī fināla sākums bija Kristapam Krištopanam labvēlīgs - pēc septiņām bedrītēm iegūts 5up pārsvars. Lai gan pretinieks pamazām tuvojās - pēc 9.bedrītes 4up, 13.bedrītes - 2up, un 17.bedrītē Gavars panāca neizšķirtu, 18.bedrītes izspēle līdz pat pēdējam brīdim mudināja noticēt, ka uz grīna pie kluba mājas viss beigsies par labu Krištopanam.

Ar otro sitienu Krištopans bija uz grīna malas, savukārt Gavars - bunkurā. Krištopans ar nākamo sitienu raidīja bumbiņu tik tuvu bedrītei, ka Gavars atzina pretinieka PAR putu par lieku. Tātad Krištpanam PAR, bet Gavaram neizšķirtam uz grīna vajadzēja trāpīt astoņu metru ripinājumu. Un tas viņam skatītāju priekšā izdevās!

Pārspēlē pirmajā bedrītē Krištopanam vairs neizdevās noturēt koncentrēšanos - pēc draiva krūmu rafs, trešais sitiens - bunkurā, nākamais pāri grīnam. Šādā situācijā viss bija izšķirts, un Krištopans sniedza uzvarētājam roku. Trešo vietu ar uzvaru pār augstu tikušo Michael Tavis ieguva Gulbis, kurš ceturtdaļfinālā pārspēja vienu no favorītiem Robertu Eihmani.

Gavars balvā saņēma čempiona kausu un dizaina krēslu no "Trentini". Savukārt dāmu finālā ar 5&4 Indru Eniņu uzveikusī Māra Puisīte no "Lexus" nopelnīja auto nedēļas nogalei.

Izaicinājuma kausa finālā par 17.vietu Armands Puče pieveica Vili Krištopanu, nopelnot arī jaunākās paaudzes un tehnoloģijas putekļsūcēju no "Miele". Savukārt Uzlecošās zvaigznes kausu par 48.vietu ieguva Harijs Bariss, kam arī būs nedēļas nogale ar "Lexus". Visās kategorijās otro vietu ieguvēju saņēma dizaina balvas, bet trešo vietu īpašnieki - "Masi" vīnus.

Izlozē, kurā piedalījās visi vismaz vienā spēlē uzvarējušie golferi, lidojumu divām personām biznesa klasē ar "Turkish Airlines" uz Dubaiju laimēja Gvido Budreiko. Iespēja neaizbraukt mājās tukšām rokām bija arī skatītājiem, kuri, izšķirošo notikumu gaidās varēja novērtēt Mārtiņa Rītiņa pavārmeistarību. Balvas no "Miele" un "Lexus" nopelnīja veiksmīgākie ripināšanas konkursā uz grīna, kā arī iesācēju cīņā, mēģinot trāpīt bumbiņu vistuvāk karogam 50 metru distancē.

Turnīra dalībnieku sarakstā bija vairāk nekā astoņi desmiti spēlētāju, tātad ar atbilstošu organizatoru darbu ir iespējams piesaistīt daudz interesentu, neraugoties uz visai ilgstošo turnīra gaitu.

Pēdējās izmaiņas , 29.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē