Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pētersons pierakstās

Līdzšinējos sešos Latvijas midamatieru čempionātos bez uzvaras bija palicis viens no stabilākajiem savas paaudzes spēlētājiem Tālivaldis Pētersons, taču šajā nedēļas nogalē viņš vēsturisko netaisnību laboja saviem spēkiem. Divu dienu summā "Ozo" laukumā nospēlējis ar +21 virs PAR, Pētersons tuvākajiem sāncenšiem cīņā par čempiona lauriem bija priekšā par sešiem sitieniem.

Fundamentālu ieguldījumu uzvarā Pētersons veica piektdien, kad spēle bija no tālākajiem tee. Ar savu rezultātu (83) neapmierinātais golferis negaidīja, ka kļūs par līderi, taču labākais no sekotājiem Aldis Puisītis atpalika par sešu sitienu tiesu.

Nedaudz pielaidīgāk laukums bija noskaņots sestdien, kad paralēli midamatieru cīņām tika dalītas balvas "G4S Open" ieskaitē, tādēļ kungi spēlēja no dzeltenajiem tee. Midamatieru konkurencē Pētersons nospēlēja ar 82 sitieniem, kas par divu sitienu tiesu atpalika no dienas labākā rezultāta, toties kopvērtējumā līderis saglabāja vadošo pozīciju.

Divas nākamās vietas laureātu sarakstā aizpildīja Vitauts Tučkus, kurš otrajā raundā nospēlēja ar 80 sitieniem, un Mareks Nemme. Līdzšinējais čempions Vilis Krištopans pārāk daudz zaudēja pirmajā dienā, un otrā raundā 80 sitieni viņam ļāva pakāpties ne augstāk par 4.vietu.

Lai gan midamatieru čempionāta dalībnieki turnīra galvenajam organizētājam un iedvesmotājam Edgaram Zālītim par viņa pašrocīgi izvēlētajām nežēlīgajām karoga pozīcijām nereti velta diametrāli pretējus epitetus, nekā parasti pieņemts teikt sacensību sponsoriem, golferi nākamgad arvien atgriežas. Tātad turnīram ir īpaša pievilcība, un smagie pārbaudījumi tomēr piesaista.

"G4S Open" ieskaitē kungiem spēcīgāko handikapu grupā jau otrajā "Ozo" turnīrā pēc kārtas uzvarēja Normunds Sams, HCP neto vērtējumā par vienu neto sitienu apsteidzot Nemmi. Uz 3.vietu ar vienādu neto rezultātu -1 pretendēja četri golferi, bet labāka handikapa dēļ godalgoto vietu ieņēma Andris Zvans.

Dāmām sacenšoties stableford spēlē, nepārspēta ar 39 punktiem palika Ilze Krūskopa Kaleine. Trijniekā iekļuva arī Agita Melle un Laila Priverte. Kungiem otrajā HCP grupā ar 50 punktiem sāncenšiem nesasniedzams bija Ingus Pelčers.

Pirms apbalvošanas ceremonijas un balvu saņemšanas golferi ar klusuma brīdi godināja traģiski bojāgājušo Salienas kluba prezidentu Lars Jonsson.

Pēdējās izmaiņas , 14.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē