Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Risks apdrošināts

Visi Latvijas Golfa federācijas (LGF) handikapa kartes izņēmušie vai pagarinājušie golferi šosezon var justies pasargātāki nekā līdz šim. LGF ar apdrošinātājiem noslēgtais līgums garantē HCP kartes īpašniekam atlīdzību hole in one bāra tēriņu gadījumā, sedz risku par golfā nodarītiem zaudējumiem trešajai pusei, kā arī mazākā mērā paredz atlīdzību par paša negadījumiem.

Katra golfera individuālā polise ir spēkā golfa laukumā, kluba mājā un kluba autostāvvietā. Iestājoties apdrošināšanas gadījumam, atlīdzības prasības pieteikums apdrošinātājam jāiesniedz cik drīz vien iespējams, kā arī jāsniedz pieprasītā papildu informācija.

Hole in one apdrošināšana - iestājoties apdrošināšanas gadījumam Latvijā LGF atzītā golfa laukumā, tiek segts bāra rēķins līdz 500 eiro. Apdrošināšanas atlīdzības pieteikumam jāpievieno kluba sekretāra parakstīts notikušā apstiprinājums, rezultātu kartītes kopija un bāra čeku oriģināli.

LGF atzītie golfa laukumi golferu apdrošināšanas aspektā ir "Ozo", Saliena, "Viesturi", "Reiņa trase", Roja, "Avoti" un Usma. Apdrošināšana ir spēkā arī jebkurā citā oficiālā golfa laukumā citviet pasaulē, taču jārēķinās, ka apdrošinātājam nosūtāmo dokumentu vidū jābūt attiecīgā kluba parakstītam hole in one fakta apstiprinājumam.

Golfera civiltiesiskajā atbildībā par trešajai personai nodarītiem nejaušiem miesas bojājumiem, tostarp nāves un miesas bojājuma izraisītas saslimšanas gadījumā, atlīdzības limits ir 20 000 eiro. Miesas bojājumiem ir pielīdzinātas arī mentālas traumas. Tikpat liels limits paredzēts arī par nodarīto skādi trešās personas īpašumam. Pašrisks - 50 eiro.

Apdrošinātājs arī izmaksās atlīdzību, ja polises darbības laikā būs noticis negadījums, kas trīs gadu laikā pēc negadījuma izraisīs apdrošinātās personas paliekošu invaliditāti vai nāvi. Atlīdzības apmērs - 500 eiro.

Jebkādu apdrošināšanas atlīdzību neizmaksā par 75 gadiem vecākām personām, kā arī gadījumā, ja apdrošinātais bijis alkohola vai citu vielu iespaidā, izņemot gadījumus, kad lietoti profesionāla mediķa izrakstīti medikamenti. Par noteikto vecuma cenzu apdrošināšanas starpniecību uzņēmušies brokeri, atzīst, ka situācija nav īsti korekta, bet izmaiņas, kas būtu loģiskas vizmaz attiecībā uz hole in one, varētu tikt ieviestas ne agrāk kā nākamgad.

Pašlaik apdrošināšana ir spēkā golferiem, kas HCP kartes reģistrēja vai atjaunoja līdz 22.maija pusdienlaikam. Katra mēneša 28.datumā apdrošinātājs saņems jaunu sarakstu, lai nākamā mēneša 1.datumā stātos spēkā polises arī sarakstu papildinājušajiem spēlētājiem. Tātad nākamais papildinājums apdrošināto sarakstā būs 1.jūlijā.

Golferu apdrošināšanas jautājumu LGF risināja sadarbībā ar Igaunijas federāciju, kas šādu pakalpojumu arī izmanto pirmo sezonu.

Kā zināms, jebkurā polisē īpaši vērīgi jālasa ar mazākiem burtiem rakstīts teksts. Kompānijas "Chartis Europe" apdrošināšanas nosacījumos viss teksts ir vienlīdz lieliem burtiem, taču ir minētas atrunas, kuru iepazīšanai labāk izlasīt pilnu tekstu angļu valodā ŠEIT.

Lejuplādējams arī apdrošināšanas ATLĪDZĪBAS PIETEIKUMS, ko labāk glabāt pa rokai, lai pēc veiksmīgā hole in one drīzāk varētu pieprasīt savu likumīgo kompensāciju. HCP kartes saņemšanas vai pagarināšanas brīdī e-pasta adresi iesniegušie golferi savus apdrošināšanas sertifikātus saņems savā elektroniskajā pastkastē.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē