Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Kauss igauņiem

Teju līdzvērtīgi ar mājiniekiem svētdien Sāremā laukumā Baltijas kausa izcīņā spēkojās Latvijas komanda, tomēr trofeja match-play turnīra noslēguma pārceļoja Igaunijas īpašumā. Igauņi pēdējās individuālajās divcīņās prata par pāris punktiem palielināt sestdien iegūto pārsvaru.

Pēc rīkotāju publicētajiem rezultātiem redzams, ka svētdien notikušajos 36 mačos igauņi guva 17 punktus. Latvijas komanda iekrāja 15 punktus, bet četri punkti bija Lietuvas rēķinā. Tādējādi divu dienu summā igauņiem 25,5 punkti, Latvijai - 20,5 punkti, bet Lietuvai - 8 punkti.

Latvijas kapteiņa Ivara Gruntes teiktais ļauj noprast, ka Baltijas kausa izcīņa ir katram komandas dalībniekam ļoti nopietnas un smagas sacensības, nevis akadēmisks draudzības mačs. Divas dienas pēc kārtas spēlējot divreiz pa 18 bedrītēm, ne tikai godam jātiek līdz finišam, bet arī jārēķinās, ko katra individuālais veikums dos komandai.

Turklāt laikapstākļi Sāremā nedēļas nogalē bijuši vēl skarbāki nekā Latvijā, un sestdien drīzāk līdzinājušies Skotijas ziemai - Eiropas dzīvnieku labturības noteikumi noteikti paredzētu sodu par suņa atstāšanu ārpus mājas, ja laukā ir +6 grādi, spēcīgs vējš un auksts lietus. Otrā diena bijusi nedaudz pateicīgāka, taču vējš tik un tā par sevi nepārprotami atgādinājis spēlē no tālākajiem tee, bet daļā bedrīšu izspēlē nepieciešama absolūta precizitāte, jo kļūdas maksā ļoti dārgi.

Svētdien pirmajā divcīņu raundā Latvija uz brīdi spēja pārņem vadību, par pus punktu tiekot Igaunijai priekšā (15:14,5), tomēr noturēt pārsvaru galotnē neizdevās, un finiša atrāvienam labākā formā bija mājinieki. Uzvaras dienas abos savos mačos guva Roberts Eihmanis, Linda Dobele un junioriem Roberts Bišs, savukārt pusotru punktu nodrošināja Jānis Spalviņš. Divus punktus, taču aizvadot vienu spēli, ieguva Dana Zālīte. Pa vienam punktam Ivaram Gruntem, Rūdolfam Ķellem, Indrai Eniņai un Mārcim Broderam, kā arī Solveigai Samai bez cīņas. Pus punktu pievienoja Vitauts Tučkus.

Latvijai tagad būs laiks un iespējas izsvērt, kad nākamgad piedāvāt sarīkot 3.Baltijas kausa izcīņu, lai pienācīgi izmantotu sava laukuma priekšrocības un spētu revanšam sapulcēt visus labākos spēlētājus. Līdzšinējais spēku samērs rāda, ka uzvara pirmajā Baltijas turnīrā Latvijai nav bijusi nejaušība, un igauņiem apliecināt savu favorītu statusu nav viegli pat mājās.

Baltijas kausa izcīņas 2.dienas rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 03.06.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē