Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar "Ecco" apaviem un šņori

Nūju ražotāji "Ozo Golf Club" atrādījās aizvadītās nedēļas nogalē, bet šo sestdien "Ozo" golferus aicina piedalīties citu golfa inventāra speciālistu atbalstītajā "Ecco Golf Shoes Open", kur būs vairākas ieskaites grupas ar atšķirīgiem sacensību formātiem. Savukārt Salienā svētdien uz Šņores turnīru gaidīs visus, kam tradicionālie izspēles formāti šķiet pārāk nežēlīgi.

Līdzīgi kā iepriekšējā turnīrā, arī "Ecco Golf Shoes Open" HCP 0-13 kungi koncentrēsies HCP neto spēlei, savukārt otrās handikapu grupas kungi un dāmas katrs savā konkurencē krās stableford punktus, un par atsevišķām sīkām neveiksmēm varēs daudz nebēdāt.

Lielajiem meistariem jo īpaši intriģējoša būs iespēja pacīnīties par "Ecco" kausu, ko saņems labākā rezultāta īpašnieks (vai īpašniece) sitienu spēlē. Neizpaliks arī vairākas daudz ātrāk iegūstamas balvas - kungiem un dāmām apbalvos tālākā draiva īpašniekus 7.bedrītē, kā arī tuvāko trāpījumu ar pirmo sitienu pie karoga 13.bedrītē.

"Ecco" klātbūtne "Ozo" laukumā bija jūtama jau iepriekš, taču šogad pirmo reizi sadarbība ir sasniegusi iepriekš nebijušus augstumus. Zinot, ko "Ecco" nozīmē golfa apavu jomā, nav grūti uzminēt, ar kādiem patīkamiem pārsteigumiem varēs rēķināties turnīra veiksmīgākie spēlētāji.

Turnīra green fee - 15 latu, un tikpat liela paredzēta arī dalības maksa.

Tikmēr Salienā dienu vēlāk pulcēs tos, kam tradicionālie sacensību paragrāfi ir pārāk garlaicīgi. "Šņores" dalībnieki varēs klātienē pārliecināties, kādēļ šķietami dīvainā formāta spēli golferi Zviedrijā uzskata par vienu no populārākajām.

Jautrās pāru spēles pamatā ir greensome formāts un noteikta garuma šņore, kuru var izmantot katrā situācijā, lai pārvietotu bumbiņu izdevīgākā pozīcijā. Par bumbiņas pārvietošanu, nogriežot noteiktu šņores garumu, var nepieskaitīt papildus soda sitienus. Pārvietot bumbu drīkst tuvāk bedrītei, un arī tajā iekšā, kā arī ārā no šķēršļa, laukumā uz izdevīgāku sitiena pozīciju, un atpakaļ laukumā no auta.

Pārvietošanai nepieciešamais auklas garums tiek nogriezts pirms bumbiņas pārcelšanas, un atdots otra pāra spēlētājiem, lai nerastos pārpratumi par izmantotās šņores garumu. Brīdī, kad piešķirtā šņore beidzas, beidzās arī pāra iespējas pārvietot bumbiņu sev vēlamā virzienā. Šņore var palikt pāri, bet var arī to izmantot līdz pēdējam centimetram.

Nu jau var teikt, ka no skandināvu draugiem – golferiem aizgūtā Šņores spēle ir kļuvusi par ikgadēju Latvijas spēlētāju atpūtas un draudzības saspēli.

Turnīra green fee aprobežojas ar 10 latiem (junioriem 5Ls), tikpat liela paredzēta arī dalības maksa, ieskaitot pusdienas.

Ecco Golf shoes Open 2012

12. maijs – plkst. 8.00 Ozo Golf Club

1. Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

2. Laiks un vieta
Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2012. gada 12. maijā. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi.

3. Dalībnieki
3.1 Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

3.2 Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3 Spēlētāji ar 2012. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus.

3.4 Kopējais dalībnieku skaits ne vairāk par 100 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi
4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

4.2. Sacensību dalībnieki spēlē atbilstoši sava HCP līmeņa grupā pēc sacensību organizatoru norādītajiem spēles laikiem (tee-times). Ja spēlētājam ir mainījies HCP, par to jāinformē sacensību organizatori pirms sacensību sākuma.

4.3. Sacensību formāts – sitienu spēle (HCP netto), Stableford punktu spēle. Sacensības 3 handikapa grupās:

1.grupa – kungi (HCP 0 – 13) – HCP netto.

2.grupa – kungi (HCP 14 – 36) – stableford.

3.grupa – dāmas; stableford.

Labākais spēlētājs Stroke ieskaitē saņem Ecco ceļojošo kausu.

Sacensību laikā tiks noteikts longest drive (7. bedre) un nearest to pin (13. bedre) uzvarētājs, dāmu un kungu ieskaitē
.

4.4. Sievietes un juniori līdz 12 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.

4.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai). Tiek piemērota Slope sistēma.

4.7. Sacensību laikā atļautas izmantot elektroniskās ierīces, kas nosaka distances attālumu.

5. Vietu dalīšana:
5.1. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk HCP netto (1. Grupa) un stableford punktu. Apbalvoti tiek katras grupas pirmie trīs vietu ieguvēji.

5.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18). Ja uzvarētāju arī pēc tam nevar noteikt, tiek atkārtoti izspēlēta 18. bedrīte pēc „pēkšņās nāves” principa. HCP netto ieskaitē vienāda rezultāta gadījumā, priekšroka ir spēlētājam, kam labāks HCP.

6. Pieteikšanās un izloze
6.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2012. gada 10. maijam, plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā, pa tālr. 67394399 vai e-pastu ozogolf@apollo.lv

6.2. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2012.gada 10. maijā. plkst. 15:00

7. Starta laiki
Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Spēlētāji starta vietu kārtību drīkst mainīt tikai ar turnīra rīkotāju atļauju, neievērojot šo nosacījumu, spēlētājs sacensībās piedalās ārpus konkurences.

8. Dalības maksa
8.1. Kluba biedriem, RGS audzēkņiem, sezonas karšu īpašniekiem un junioru izlasei – Ls 15.

8.4. Pārējiem – green fee 15 LVL + Ls 15,-.

Ozo Golf Club sacensību komiteja

ŠŅORE 2012

SACENSĪBU NOLIKUMS 

1. LAIKS UN VIETA

Sacensības notiiks Saliena Golf Course Jūrmalas laukumā 13. maijā, startējot vienlaicīgi no visām izsitiena vietām, plkst., 10:00

2. VADĪBA

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Saliena Golf Course un Salienas Golfa kluba sacensību orgkomiteja. Sacensību galvenais tiesnesis Edward Charnock.

3. DALĪBNIEKI

Maksimālais spēlētāju skaits 72 dalībnieki. 2012. gada HCP kartes obligātas.

4. SACENSĪBU NOTEIKUMI

Sacensības notek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Salienaa Golf Course vietējiem noteikumiem, kā arī saskaņā ar šī turnīra speciālajiem noteikumiem.

Izsitiena vietas: kungi – dzeltenās, dāmas – sarkanās, seniori (no 55 gadiem) – zilās, juniori līdz 12 gadu vecumam – sarkanās.

5. SACENSĪBU FORMĀTS

Komandu – pāru spēle, greensome 18 bedres, kam palīgā tiek ņemts attāluma HCP vai bonuss – noteikta garuma šņore (šņore katram pārim tiek izsniegta pie reģistrācijas). Šņores garums metros katram pārim tiek aprēķināts: 1 m par katru HCP punktu, kas tiek aprēķināti piemērojot 50% no abu spēlētāju HCP summas.

Greensome – katrā bedrītē abi spēlētāji no tee box izsit katrs savu bumbu, tālāk spēlē tiek paturēta tikai bumba ar labāko (izvēlēto) pozīciju, līdz ar to otro sitienu bedrītes izspēlē vienmēr izdarīs spēlētājs, kura bumbiņa netika izvēlēta pēc pirmā sitiena, un tā turpinot spēlē katrs spēlētājs izdara katru otro sitienu, spēlējot vienu bumbu. Nākošā bedrītē atkal katrs spēlētājs pirmo izsit savu bumbu un spēlē atstāj labāko, utt. Pie katras bumbiņas pozīcijas spēlētāji drīkst izmantot kādu noteiktu šņores nogriezni, lai pārvietotu bumbiņu izdevīgākā pozīcijā par šo šņores nogriežņa garumu, nepieskaitot papildus sitienus. Pārvietot drīkst tuvāk bedrītei, bedrītē, ārā no šķēršļa, atpakaļ laukumā no auta utt.

6. PIETEIKŠANĀS UN IZLOZE

Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 11/05/2012 plkst., 16:00 Saliena Golfa Course recepcijā, nosūtot informāciju uz e-pastu: golf@salienagolfcourse.com vai pa tālruni +371 6716 0300. Izloze tiks veikta
11. maijā, līdz plkst. 20:00.

7. STARTA LAIKI

Starts saskaņā ar izlozi plkst. 10:00, vienlaicīgi no visām bedrītēm. Reģistrācija ne vēlāk, kā 30 minūtes pirms starta.

8. DALĪBAS MAKSA

Sacensību dalības maksa Ls 10.- dalības maksā iekļautas pusdienas kafejnīcā ‘Orchard’ pēc sacensību izspēles, kā arī vieglas uzkodas uz laukuma spēles laikā. Dalības maksā nav iekļauta maksa par spēli (green fee). Laukuma viesiem maksa par spēli, kas nav SGC kluba biedri 10,- LVL, junioriem 5,- LVL.

9. APBALVOŠANA

Saliena Golf Course kafejnīcā ‘Orchard’ ap plkst.  16:00

Pēdējās izmaiņas , 07.05.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē