Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Rory #1

Līdz ar "Honda Classic" noslēgumu svētdien arī matemātiskie aprēķini apstiprināja iepriekš jau nojaušamo patiesību - pasaules ranga līderis šobrīd ir Rory McIlroy. Ziemeļīrs pēdējā raundā nospēlēja gana stabili, lai izspruktu no Tiger Woods, kas turnīrā finišēja arī īglu un -8 zem PAR pēdējā raundā.

McIlroy pēdējās 18 bedrītes "PGA National" laukumā izspēlēja ar -1 zem PAR, un uzvaru svinēja ar divu sitienu pārsvaru pār Woods un Tom Gillis. Summā čempiona rezultāts bija -12 zem PAR, un līdzšinējo līderi Luke Donald ranga virsotnē nomainīja jauns vārds.

Kad McIlroy gatavojās ripināt uz 13.bedrītes grīna, līdz viņam atplūda apdullinoši sajūsmas auri. Jau tobrīd 22 gadus vecais McIlroy nojauta, ka tas nozīmē īglu 18.bedrītē, un skaņas līmenis nozīmēja, ka izcēlies Tiger Woods.

Taču McIlroy līdz finišam atlikušajās bedrītēs parādīja reitinga pirmā numura cienīgu prasmi spēlēt spiediena apstākļos, vairākkārt izglābjoties no nepatikšanām un kļūstot par 16. golferi, kam izdevies sasniegt pasaules ranga virsotni. Turklāt McIlroy ir otrais jaunākais spēlētājs aiz Woods, kas to spējis. Kad Woods 1997.gadā ar uzvaru "US Open" kāpa reitinga tronī, viņš bija 21 gadu vecs.

Vairs nav šaubu, ka Woods arī sezonas turpinājumā būs ko teikt - nekad iepriekš 15 gadu ilgajā karjerā tūrē viņš pēdējā raundā nebija nospēlējis ar tik izcilu rezultātu. Golfa cienītājus gaida interesanta sezona, un gada pirmais "Major" ar Woods un McIlroy tikšanos "US Masters" izcīņā "Augusta National Golf Club" sniegs spilgtus iespaidus.

"Honda Classic" rezultāti

Pasaules ranga tabula

Pēdējās izmaiņas , 05.03.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē