Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Plāns čempionu turnīrs

Jau piektdien sākas ASV PGA tūres sezona, taču gada sākumā biežāk tiek pieminēti golferi, kuri no dalības Čempionu turnīrā dažādu iemeslu dēļ atteikušies. Uzvarētāju turnīrā ir gatavi startēt 28 dalībnieki, kas ir Havaju salās tradicionāli notiekošo sacensību antirekorda atkārtojums.

Kapalua kūrorta "Plantation" laukumā golferi cīnīsies par 5,6 miljoniem dolāru, no kuriem 1,2 miljoni tiks uzvarētājam. Taču pretendentu vidū nebūs pagājušās sezonas trīs "Major" čempionu - Charl Schwartzel, Darren Clarke un Rory McIlroy. Dalībnieku sarakstā nav arī triju no četriem "World Golf Championship" pērnā gada uzvarētājiem.

Pasaules ranga līderis Luke Donald pēc garu ceļu mērošanas gada nogalē atpūšas mājās, Adam Scott Austrālijā skatās, kā viņa draudzene Ana Ivanovic spēlē tenisu, bet Martin Kaymer gatavojas aizstāvēt čempiona titulu Abudabi.

Amerikā pat ironizē, ka lielākās zvaigznes turnīrā, kur spēlē tikai uzvaras pērn izcīnījušie golferi, būs nevis laukumā, bet gan televīzijas komentētāju kabīnēs. No pasaules ranga TOP 10 būs pārstāvēti tikai divi - Steve Stricker un Webb Simpson.

Taču nav arī pamata uzskatīt, ka pasaules klases golferi būtu pārāk izlutināti, jo 11 potenciālo dalībnieku neierašanās iemesli vismaz lielākajai daļai ir attaisnojoši. Brandt Snedeker, Fredrik Jacobson un Dustin Johnson atlabst pēc traumām, Kaymer un Clarke nav ASV PGA biedri, un viņi ceļu uz ASV laprātāk varētu mērot sezonas plaukumā, bet Justin Rose nupat kā otro reizi kļuvis par tēvu.

Pēc garas sezonas pauze nepieciešama McIlroy un Donald, bet Schwartzel gada sākumā tradicionāli spēlē dzimtajā Dienvidāfrikā. ASV PGA tūre arvien pulcē spēcīgāko dalībnieku sastāvu, taču vairs nav profesionālās pasaules alfa un omega. Gada pirmais plaša mēroga turnīrs ar izcilu dalībnieku sastāvu būs Abudabi, kur sacensības sāksies 26.janvārī.

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē