Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Tik uz augšu

Kopš rudens arvien augstāk Pasaules amatieru golfa rangā (WAGR) cēlies Latvijas vārds, ko veicināja māsu Puisīšu rezultatīvie centieni ASV studentu sporta (NCAA) turnīros. Krista dažos mēnešos apsteidza teju simtu sāncenšu un gada beigās WAGR rangā ieņem 140.vietu. Ļoti būtisks kāpums kopš mācību gada sākuma izdevies arī Mārai.

No Austrumeiropas golferēm augstāk par Kristu ir tikai pāris čehietes, bet visu Eiropas valstu spēlētāju konkurencē "Latvian Open" čempione ir 52. labākā amatiere. Savukārt Māra rangu tabulā nometusi varāk nekā 200 vietu smagumu un pacēlusies līdz 344.vietai.

Teksasas valsts universitātes abām studentēm ik augstāka vieta amatieru rangā varbūt būtiski neietekmē viņu sporta ikdienu, tomēr arvien augstāks novērtējums noteikti palīdzēs apzināties savu spēku un stiprināt tik nepieciešamo pārliecību par sevi.

Citu Latvijas spēlētāju punktu krājumā kopš rudens ir loģiska pauze, taču nākamā sezona arī viņām būs iespēja, lai rangā aiz sevis atstātu arvien vairāk vārdu. Turklāt jaunajām golferēm ļoti motivējoša būs iespēja iekļūt Latvijas izlasē dalībai pasaules amatieru komandu čempionātā, kur savas sportiskās prasmes varēs parādīt plašākai golfa sabiedrībai.

Pašlaik WAGR rangā trešā ir Linda Dobele (1604.), kam seko Anna Diāna Švanka (2595.) un Dana Zālīte (3072.), kā arī Ineta Krodere-Imša (3375.) un Laila Forstmane (3375.).

Lielākos ranga dziļumos Latvijas golferi ir kungu konkurencē. Labākais no savējiem ir 1620.vietas īpašnieks Dāvis Puksts, Kārlis Broders ir trešā tūkstoša sākumā (2114.), piektajā tūkstotī ierindoti Mārcis Broders un Roberts Eihmanis, bet sestajā tūkstotī atrodami Jānis Spalviņš, Svens Ermansons, Rihards Tiļuks, Kristaps Krištopans un Kristaps Tunsts.

Jauns gads nāks ar jaunām iespējām, un golfs.lv novēl ikvienam tās pilnībā izmantot, lai gūtu arvien spožākus panākumus!

Latvija R&A pasaules amatieru rangā

Sievietes

Vīrieši

Pēdējās izmaiņas , 27.12.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē